Ægtepar har skabt mini-zoo i haven: Nu inviterer de folk indenfor

Et ægtepar i Gedser har fået sig en imponerende samling af dyr i haven. Nu åbner de op for besøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er helt almindeligt at have et kæledyr eller to i husstanden. Men hos Mark Lund Larsen i Gedser har det med kæledyr taget overhånd.

- Det startede med to undulater inde i et lille bur i stuen. Så synes vi, at det var synd, at de ikke kunne røre sig så meget. Vi byggede derfor en lille voliere på vores terrasse, og så har det bare taget overhånd, fortæller Mark Lund Larsen.

quote Når man først får et par fugle, så bliver man bidt af det, og så kan man ikke få nok.

Mark Lund Larsen, Gedser

Mark Lund Larsen har altid haft interessen for dyrenes verden, men det var ikke det, der lokkede i første omgang.

- Jeg kørte egentlig motorsport, men så fik jeg gigt, og så kunne jeg ikke køre mere. Så skulle jeg finde noget andet at bruge tiden på, siger han.

Nu har haven fået masser af liv. Lige nu boltrer 70 dyr fordelt på 10 arter sig i ægteparrets baghave. Det betyder, at dyrelskeren har fået nok at se til. Mark Lund Larsen bruger 5 timer om dagen på at pleje dyrene i baghaven.

- Jeg gør det, fordi jeg ikke kan holde ud at sidde inde på sofaen hele dagen. Jeg bruger al min fritid herude. Når man først får et par fugle, så bliver man bidt af det, og så kan man ikke få nok. Og så er det skønt, at man kan gå og passe og nyde dem i haven. Det giver noget specielt. Det giver noget ro, siger Mark Lund Larsen.

Åbner op for besøg

Der er nok at se til i den livlige baghave. Dyrene skal fodres, og burene skal vedligeholdes. Heldigvis har Mark Lund Larsens bedre halvdel kastet sig ind i dyreprojektet. 

- Min kone har aldrig nogensinde været til fugle, men er nu begyndt at skære frugt og gå med ind til dem, siger han.

Den lille baghave-zoo slår nu dørene op for dyrelskere som kan komme og opleve dyrene på tæt hold. Noget, der glæder Mark Lund Larsen

- Vi bruger så meget tid herude hver dag, så hvis vi kan glæde børn og unge, så ville det være kanon, fortæller han.

Du kan læse mere om Marks Mini-zoo på Facebook-gruppen Larsens Fuglehus.