Advarer mod el-bil

Beskeden til ejerne af en ombygget Nissan Qashqai er ikke til at tage fejl af. Lad vær med at bruge den, indtil myndighederne har undersøgt bilbranden. Advarslen kommer fra Teknologisk Institut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beskeden til ejerne af en ombygget Nissan Qashqai er ikke til at tage fejl af. Lad vær med at bruge den.

- Hvis man absolut skal bruge den, så vil jeg opfordre til at lade den op i det fri. Man skal ikke gøre det tæt på ens hjem. Der er ingen grund til at tage nogen unødig risiko, siger seniorkonsulent Lars Overgaard fra Teknologisk Institut til TV2 ØST.

Det er blandt andet herfra Teknologisk Institut, at man holder øje med det danske marked for el-biler.

Udmeldingen kommer efter to bilbrande ved opladning af netop Nissan Qashqai. Senest i sidste uge, hvor branden opstod på en DFDS-færge. Nu er det kommet frem, at el-bilen tidligere er brudt i brand i Aalborg i marts. Her holdt den hos en autoforhandler.

- Jeg synes, at det er problematisk for en virksomhed som A Future EV, at de har været involveret i to bilbrande, siger Lars Overgaard.

Teknologisk Institut opfordre folk til at lade bilen stå, indtil myndighederne er færdige med deres undersøgelse af branden på færgen.

Det er Sakskøbing-firmaet A Future EV, der står bag ombygningen af Nissan Kashkaj i Danmark. Bil-ombygger-firmaet fra Sakskøbing er ikke enige i advarslen.

- Det kan jeg ikke forhindre ham i at sige. Men jeg er uenig. Jeg mener, at vores biler er fuldt ud sikret, siger den lollandske ingeniør og iværksætter Søren Ekelund.