75 unikke biler stod gemt i en lade - nu bortauktionerer enke dem alle

En lade på Falster er fyldt med unikke biler fra et nu lukket museum. Nu er de alle til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange er det en stor drøm at få lov at eje en sportsvogn - og så er der dem, der er så privilegerede, at de kan fylde et helt museum med smukke biler.

Sådan en var ingeniøren Per Mikkelsen, hvis samling startede med en rød MG MGA fra 1958. I 1994 blev hans samling af de charmerende biler så stor, at den kunne bære et helt museum, og det blev til museet Marielyst Sports Cars på Falster.

Det kunne lade sig gøre, fordi Per Mikkelsen og hans hustru Varna Mikkelsen overtog hustruens barndomshjem, der rådede over både staldbygninger og maskinrum. Mens selve ejendommen fungerede som bed and breakfast, blev museet fyldt med over 70 sjældne biler, som gæster kom fra nær og fjern for at se.

Samlingen tæller blandt andet denne Citroën 7B fra 1934.
Samlingen tæller blandt andet denne Citroën 7B fra 1934. Foto: Campen Auktioner

I 2011 blev det dog for stor en opgave for Per Mikkelsen, der i tre år havde kæmpet med sygdom. Derfor måtte han lukke museet - og siden han gik bort i 2016 har bilerne stået urørt. Enken Varna Mikkelsen deler nemlig ikke hverken hans dybe kærlighed til biler eller hans evner ud i mekanik, og derfor kommer den store samling nu til at glæde andre.

Varna Mikkelsen har nemlig besluttet sig at bortauktionere hele den imponerende samling. 

Den mest eftertragtede bil i samlingen er den denne Jaguar, som gemmer på en V12-motor, der gjorde den ganske populær i USA.
Den mest eftertragtede bil i samlingen er den denne Jaguar, som gemmer på en V12-motor, der gjorde den ganske populær i USA. Foto: Campen Auktioner

Ifølge auktionshuset Campen Auktioner er stjernen i samlingen uden sammenligning en åben Jaguar E-type med 12 cylindre fra 1974.

Den skulle bære præg af at have stået parkeret i mere end 10 år, men er stadig helt unik. Helt billig er den dog ikke, for i skrivende stund er højeste bud på bilen på 252.000 kroner. 

Denne Citroën 2CV er så godt som fabriksny og har kun kørt 136 kilometer, siden den blev bygget i 1987.
Denne Citroën 2CV er så godt som fabriksny og har kun kørt 136 kilometer, siden den blev bygget i 1987. Foto: Campen Auktioner

Samlingen omfatter også fire andre Jaguarer samt mærker som Morgan, Triumph, VW, Mercedes, Renault og Citroën. Fra sidstnævnte finder man en 2CV, der er noget nær fabriksny med kun 136 kilometer på tælleren.

 Auktionen vil være et såkaldt absolut bortsalg, hvor der ingen mindstepriser er. Er man nysgerrig på bilerne kan man læse mere her eller komme forbi til eftersyn den 8. oktober klokken 11 til 15 på det nu lukkede museum. Selve auktionen er i gang online og slutter den 9. oktober 2022.