55 brandfolk kæmpede med at slukke omfattende brand i flere bygninger

Beboerne blev evakueret, da en voldsom brand i nat hærgede flere bygninger i det centrale Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev tilkaldt brandfolk fra hele Lolland-Falster, og senere kom Beredskabsstyrelsen Sjælland til undsætning med mandskab og maskiner, da der natten til mandag udbrød brand på Jernbanegade i det centrale Nykøbing Falster.

- Det har været en kraftig brand, en af de større. Vi har haft 55 mand indsat, og vi er stadig i gang med efterslukningen. Den varer nok flere timer endnu, siger Ruben Salqvist, indsatsleder hos Lolland-Falster Brandvæsen.

Brandvæsnet modtog anmeldelsen om branden klokken 01.11.

Men selvom der blev sat massivt ind, så spredte branden sig til hele Østerport, som er et lille butikscenter med fysioterapeut, kiosk, bodega og pizzeria. De to naboejendomme blev også ramt af branden. 

Artiklen fortsætter under billederne:

 
 
Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski
 
 
Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski

Derfor valgte politiet at iværksætte en evakuering, hvor seks voksne og et barn blev reddet ud. Beboerne er uden for livsfare. Der arbejdes nu på genhusning.

Kan være påsat

Politiets brandteknikere skal nu undersøge årsagen til branden. 

 
 
Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski

Der arbejdes med en teori om at branden kan være påsat, og politiet hører derfor gerne fra vidner, der har befundet sig i området ved Jernbanegade, Højbrogade, og Brovejen mellem klokken 23.30 og klokken 00.45, og som kan have set personer eller køretøjer, der har opført sig mistænkeligt.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.