50 kilo tung alligator lukket ud på Falster

Alligatoren Missi blev onsdag lukket ud i solen, da Krokodille Zoo på Falster åbnede deres nye udendørsanlæg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Porten til Krokodille Zoos baglokaler åbner, og ud kommer dyrepasser Niklas Skipper.

Over skulderen har han en alligator. Det ligner næsten en dukke, for den sidder helt stille, mens han går med den.

Men det er altså den knap 50 kilos tunge og snart otte år gamle alligator, Missi, der har fået lov at komme udenfor.

Som en del af en større udvidelse af Krokodille Zoo på Falster er etableret et stort udendørsanlæg. Det er her, Missi skal bo sommeren over.

quote Jeg skal svømme med alligatorerne

Niklas Skipper, dyrepasser i Krokodille Zoo

- Hun synes sikkert, det er fedt. For der er ikke mange krokodiller hernede, der får direkte sollys, så hun kommer sikkert til at ligge og sole sig her hver dag, når det er varmt, siger Niklas Skipper.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dyrepasseren Niklas Skipper går ud i vandet med Missi over skulderen.
Dyrepasseren Niklas Skipper går ud i vandet med Missi over skulderen.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Han er iført våddragt og bærer målrettet Missi ind ad døren til det nye anlæg. For udendørsanlægget rummer en stor, indhegnet, lavvandet badesø, og det er her, våddragten bliver aktuel.

- Det er ikke meningen, jeg bare skal stå og fortælle om det. Jeg skal svømme med alligatorerne og fortælle om, hvordan deres krop fungerer. På den måde kan vi skabe lidt større interesse og forståelse for, hvordan de her dyr har overlevet i så mange år, som de har, siger Niklas Skipper.

Alligatorernes sikkerhed er i højsæd

I søen lægger Niklas Skipper sig ned i vandet - stadig med Missi over skulderen. Som de rammer vandet sammen, svømmer Missi videre og så giver Niklas slip.

- Så er vores alligatorsø åbnet! siger han, mens publikum klapper.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her fortæller Niklas Skipper lidt om alligatorens krop.
Her fortæller Niklas Skipper lidt om alligatorens krop.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Det er vigtigt for Niklas Skipper at understrege, at der altså ikke er tale om den slags wrestlingshows, som man kan se i udlandet med alligatorer.

- Det er ikke fordi vi laver en form for wrestlingshow, som de gør i udlandet, hvor de stikker hoved og hænder ind i munden på alligatorerne. Det er slet ikke det, vi skal her. Vi skal svømme med dem, løfte dem op, vise publikum dem og vise punkt for punkt, hvordan alligatorerne virker, siger han og tilføjer:

- Alligatorernes sikkerhed er i højsædet og det er vores, dyrepassernes også. Der vil altid være risiko for at man vil komme til skade, men selvom det her er nogle alligatorer, som vi har trænet rigtig meget med, så tager vi selvfølgelig altid vores forholdsregler.

Artiklen fortsætter under billedet.

Missi skal bo udendørs hele juli og august.
Missi skal bo udendørs hele juli og august.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Mens Niklas Skipper svømmer lidt rundt i bassinet sammen med den knap 50 kilos tunge alligator, fortæller han til publikum, hvad alligatoren kan.

For Missi skal bo ude henover sommeren og kan ses hele juli og august udendørs. Men så kommer hun også indendørs igen. 

Opfostret i fangenskab

Missi er opfostret i fangenskab, og derfor ville hun ikke kunne klare sig udendørs, som alligatorer ellers kan.

- I naturen ser man faktisk, at de bor i søer som denne her, hvor der kommer is på toppen af vandet. Der svømmer alligatoren faktisk op og stikker kun lige sin næse op over vandoverfladen, og så fryser isen simpelthen fast rundt om dens næb. Og så ligger den faktisk der i alle de måneder, der er is på vandet, og bare ligger og trækker vejret uden at spise eller bevæge sig. Når isen så tøer, kan alligatoren svømme videre, fortæller Niklas Skipper til publikum, mens Missi ligger og soler sig.

Det er planen, at Missi skal have nogle værelseskammerater, som Niklas Skipper kalder det. Men det er ikke helt fastlagt endnu. 

Missi kan ses hver dag i juli og august 14.30. 

Fakta om Missi: