3.A. vandt navnekonkurrence: Nu har omstridt skole fået nyt navn

Til august bliver Lindeskovskolen og Østre Skole i Nykøbing Falster lagt sammen. Den nye skole får navnet Østerbroskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Østerbroskolen.

Det bliver navnet på den nye skole i Nykøbing Falster, som opstår til august, når Lindeskovskolen og Østre Skole bliver lagt sammen.

Eleverne på de to skoler har dystet om at komme på det bedste navn til den nye skole, og den konkurrence er altså nu blevet afgjort og afsløret ved et arrangement på fredag Lindeskovskolen.

quote Navnet kan være med til at samle bydelen i Nykøbing Falster. Det var egentlig oplagt

Carsten Berger Pedersen, skoleleder, Østre Skole

- Der var nogle gode drøftelser i vores navneudvalg. Der var mange forskellige og gode forslag, men navneudvalget blev enige om, at den skulle hedde Østerbroskolen, fordi det er her på Østerbro i Nykøbing, at den ligger, siger Carsten Berger Pedersen, der er skoleleder på Østre Skole.

- Navnet kan være med til at samle bydelen i Nykøbing Falster. Det var egentlig oplagt.

Præmien for at finde det nye navn er biografbilletter til hele den årgang, som vinderen går på – og det var noget, der vækkede glæde hos eleverne i dag. Især hos Larah Santos fra 3.A. på Østre Skole. Det er hende, der har fundet på det nye navn.

- Det er meget godt. Jeg synes, den skulle hedde Østerbroskolen, fordi den ligger på Østerbro. Det var lidt underligt, da de råbte mit navn op. Men det er fedt, at vi skal i biografen alle sammen, siger hun.

Det er Larah Santos (i midten), der har fundet på det nye navn.
Det er Larah Santos (i midten), der har fundet på det nye navn. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

En omstridt sammenlægning

De to skoler skal lægges sammen, blandt andet fordi Lindeskovskolen de senere år er blevet fravalgt af mange etnisk danske forældre, som i stedet har ønsket, at deres børn skulle gå på naboskolen, Østre Skole.

Lindeskovskolen ligger ved ghettobebyggelsen Lindholm, og 80 procent af eleverne har anden etnisk baggrund end dansk.

Lindeskovskolen
Læs også
Elever konkurrerer om at finde på navn til ny skole i Nykøbing Falster
Lindeskovskolen
Læs også
Elever konkurrerer om at finde på navn til ny skole i Nykøbing Falster

Sammenlægningen af de to skoler har været ganske omstridt. Især har forældrene til elever på Østre Skole protesteret, fordi de frygter, at deres børn nu får en dårligere og mindre faglig skolegang.

- Vi har kæmpet for at få en god skole op at stå. Og så kan man sige, at der er et problem på Lindeskovskolen med, at der er 80 procent tosprogede elever. Men at de så pålægger vores børn at løse det problem – og så endda på udebane – det synes jeg simpelthen ikke er i orden, sagde en af forældrene, Erik Leth, til en demonstration mod skolesammenlægningen i juni sidste år med henvisning til, at den nye skole kommer til at have til huse på Lindeskovskolen.

Forældrene har også protesteret over høringsprocessen forud for beslutningen.

VIDEO: Sådan her så det ud i juni 2019, da forældre og børn demonstrerede mod den kommende skolesammenlægning.

 

Tid til at se fremad

Håbet med skolesammenlægningen fra byrådets side er dog, at der kommer en mere ligelig fordeling mellem etniciteten på skolerne i kommunen.

- Det her er en beslutning, som vi træffer, fordi vi er valgt til at være politikere og have ansvarlighed for hele Guldborgsund Kommune. Det havde været lettere at læne sig tilbage for at se, hvad der skete ude i området. Det er det, vi har gjort i de sidste otte-ti år. I stedet er der opstået et Østerbro-område, hvor der er et dem og os. Og det kan vi ikke være tjent med, sagde borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) på det byrådsmøde den 20. juni 2019, hvor skolesammenlægningen blev vedtaget.

Læs også
Forældre gik på barrikaderne mod skolesammenlægning: - Vi får ikke noget svar
Læs også
Forældre gik på barrikaderne mod skolesammenlægning: - Vi får ikke noget svar

Nu hvor navnet for den nye skole er på plads, er det tid til for alvor at se fremad, siger Carsten Berger Pedersen.

- Jeg synes, det er enormt dejligt at få sat navn på skolen. Indtil nu har vi præsenteret os som os fra den nye fælles skole, og det har været en lidt lang titel. Nu er vi én samlet enhed, og det betyder også, at der herfra bliver bygget en fælles identitet og forhåbentlig også en fælles kultur, siger han.

Navneudvalget bestod af både elevrådsrepræsentanter, skoleleder og skolebestyrelsesmedlemmer.


Nyhedsoverblik