39 katte indleveret til internat på én gang

Falsters Internat fik torsdag en ordentlig udvidelse i sin besætning. Her blev hele 39 katte indleveret på én gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falsters Internat slog torsdag kattelemmen op for intet mindre end 39 katte.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse kom de 39 katte fra et hjem, hvor opgaven med at passe katteflokken var blevet for stor. Derfor tog de selv kontakt til Dyrenes Beskyttelse, som stod for overdragelsen af dyrene.

Torsdag aften stod Gitte Petersen, internatleder på Falsters Internat, så klar med seks hjælpere til at modtage de mange katte.

- Vi var forberedt et døgn før. Men det er altså heller ikke meget, skulle jeg lige hilse og sige, lyder det fra Gitte Petersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gitte Petersen er sammen med ægtemanden, Jens Petersen, internatleder ved Falsters Internat
Gitte Petersen er sammen med ægtemanden, Jens Petersen, internatleder ved Falsters Internat Foto: Falsters Internat

Tiden blev brugt på at gøre så mange bure klar som muligt. Og så gjaldt det om at få flyttet de eksisterende beboere til andre rum.

- Det er vigtigt, når vi får dyr, som jo ikke er kontrolleret, at de ikke kommer ind til raske dyr, fortæller internatlederen.

Første gang i 18 år

Falsters Internat har siden 1. januar taget 76 katte ind. Over halvdelen af dem kom i torsdags. Til sammenligning skulle internatet sidste år bladre hele vejen frem til 9. maj for at nå op på dét antal katte.

- Det er første gang i de 18 år, vi har haft internatet, at vi har fået 39 ind på én gang, siger Gitte Petersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tre af de nye katte hos Falsters Internat
Tre af de nye katte hos Falsters Internat

Men selvom der for tiden er lidt flere katte at lukke ud og holde styr på, så er det ikke noget, der giver anledning til panik hos internatlederen.

- Selvfølgelig er der ekstra stress på. Men der har vi jo bare så mange søde frivillige, der er kommet her de seneste dage og kælet med kattene, siger hun.

Skal have nye familier

De 39 katte er permanent overdraget fra den tidligere ejere. Det betyder dog ikke, at de skal ende deres dage på internatet i Stubbekøbing. Allerede i dag har 25 af dem således været til dyrlæge for at blive chippet, steriliseret og lignende.

- Og i morgen eller i overmorgen, alt efter hvordan de har det, bliver dem, der er klar, rykket ind i salgsafdelingen, lyder det fra Gitte Petersen, der regner med, at de første allerede kan finde nyt hjem og familie i weekenden.

Og Gitte Petersen regner i det hele taget ikke med, at det bliver til årelange kendskaber til kattene

- Jeg tror, at inden for de næste par måneder, så er de videre, lyder det.

Hun fortæller desuden, at to af hunkattene forventes at føde et kuld killinger hver i den nærmeste fremtid. Det er planen, at de nyfødte killinger lander hos plejefamilier.