360-graders kamera hjælper elever med eksamensangst

Eksamenstiden nærmer sig. For mange er det lig med nervøsitet og ondt i maven. To studerende fra Falster bekæmper det ved brug af 360-graders kamera.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg gik i folkeskole og var den generte dreng. Ikke bare den generte dreng, der sad og ikke sagde så meget, men den generte, der sad nede i hjørnet og aldrig nogensinde turde at række hånden op, sådan lyder ordene fra Nicholaj Sand, der har startet en virksomhed mod eksamensangst.

24-årige Nicholaj Sand og hans 21-årige medstifter Jacob Friis har lavet virksomheden Meptek, som har tre ansatte. Siden begyndelsen af 2016 har de afholdt workshops, hvor de lærer skoleelever at fremlægge og gå til eksamen uden at gå i sort.

- Det er fedt at komme ud og møde så mange mennesker, og det er fedt, at man kan gøre en forskel, siger Jacob Friis til TV ØST.

Gør brug af 360-graders kamera

Meptek er nu begyndt at gøre brug af et 360-graders kamera i deres workshops. Det er et kamera, der filmer både de elever, der fremlægger, og dem der lytter, samtidigt. 

quote Jeg føler mig ikke lige så nervøs nu

Cecilie Thomsen, Skovby Friskole

Det vil altså sige, at mens eleverne på Skovby Friskole øver deres fremlæggelse, bliver alle i rummet filmet. Og derefter får de lov til at se videoerne af dem selv, mens Nicholaj Sand giver efterkritik på deres præsentation.

- På den måde kan man få en meget bedre fornemmelse af sig selv, og hvordan man kan optimere sin fremlæggelse, samtidig med at man kan se, hvordan publikummet reagerer. Sidder de og sover, eller er de super interesserede lige nu?, siger Nicholaj Sand.

Glade elever

Også eleverne fra Skovby Friskole i Nørre Alslev er tilfredse med workshoppen og synes, at den har hjulpet på deres nervøsitet i forhold til at gå til eksamen og fremlægge.

- Jeg synes, at det var fedt, at man kunne se, hvordan man selv så ud, og hvordan man kan gøre sin fremlæggelse bedre, siger Liv Lund fra Nykøbing Falster, mens hendes klassekammerat fortsætter: 

Sådan så det ud, da eleverne fra Skovby Friskole blev filmet med et 360-graders kamera under deres fremlæggelse.
Sådan så det ud, da eleverne fra Skovby Friskole blev filmet med et 360-graders kamera under deres fremlæggelse.
Foto: TV ØST

- Jeg føler mig ikke lige så nervøs nu, siger Cecilie Thomsen fra Nykøbing Falster.

De to stiftere af Meptek læser Leisure Management på UCSJ i Nykøbing Falster. Herudover har de taget kurser samt en uddannelse i præsentationsteknik.