36-årig mand med banderelationer fængslet for omfattende brand

En 36-årig mand med banderelationer er blevet varetægtsfængslet efter en påsat brand i det centrale Nykøbing Falster. Han nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks voksne og et barn blev evakueret, da der natten til mandag den 28. maj udbrød brand i en kiosk på Jernbanegade i det centrale Nykøbing Falster.

Brandvæsnet modtog anmeldelsen om branden 01.11, og der blev tilkaldt brandfolk fra hele Lolland-Falster, og senere kom Beredskabsstyrelsen Sjælland til undsætning med mandskab og maskiner.

Men selvom der blev sat massivt ind, spredte branden sig til hele Østerport, der er et lille butikscenter med fysioterapeut, kiosk, bodega og pizzeria. De to naboejendomme blev også ramt af branden.

quote Vi er meget glade for, at vi har anholdt en person, der har skabt utryghed i lokalområdet

Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder og vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Siden har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforsket sagen, og mandag morgen oplyste politiet, at en 36-årig mand med tilknytning til bandemiljøet var blevet sigtet i sagen.

Manden blev anholdt sent søndag aften, og blev mandag fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster.

- Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder og vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Nægter sig skyldig

Manden nægter sig ifølge politiet skyldig og kærede varetægtsfængsling til Landsretten. 

Mens sagen kører videre i retssystemet, fortsætter politiet med at efterforske den omfattende brandsag. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski

- Der er en række efterforskningsskridt, som vi nu skal have undersøgt i den kommende tid, så der er en del ting, der skal arbejdes med, siger Søren Ravn-Nielsen, der ikke kan gå i detaljer om efterforskningen. 

- Men vi er meget glade for, vi har anholdt en person, der har skabt utryghed i lokalområdet, tilføjer han.

Ingen personer kom ifølge politiet alvorligt til skade under branden i det centrale Nykøbing Falster,