¨

30-årig sygeplejerske igen i retten i drabssag

Foto: TV ØST

Den 30-årige kvinde, som er sigtet for at have begået tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, er tirsdag formiddag endnu engang i retten.

Den 30-årige kvinde, som er sigtet for at have begået i alt tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, er tirsdag formiddag tilbage i Retten i Nykøbing Falster.

Her skal en dommer tage stilling til, om politiets beviser fortsat ser ud til at være så gode, at en varetægtsfængsling af kvinden kan forsvares. Inden dommerens ankomst til retten talte den sorthårede kvinde kort med sin forsvarer, Jørgen Lange, der gav hende et glas vand.

Besøg af familien

Han ville høre, hvordan hun havde det, og om et nyligt besøg fra hendes familie var forløbet efter planen. Hendes stemmeføring er imidlertid så svag, at hendes svar ikke umiddelbart er til at høre for andre end forsvareren. Ved retsmødets start har anklageren ønsket, at sagen holdes for lukkede døre.

- Der pågår stadig efterforskning og vidneafhøringer. Blandt andet derfor anmoder jeg om, at dørene lukkes, så informationer herfra ikke kan påvirke vidner, siger han.

Dørene lukket

Dommeren har valgt at følge anmodningen og beder derfor pressen og andre tilhørere om at forlade lokalet.

Kvinden blev anholdt af politiet søndag 1. marts. Dagen efter blev hun fremstillet i et grundlovsforhør og har siden da siddet varetægtsfængslet.     Tidligere har både Retten i Nykøbing Falster og Østre Landsret slået fast, at der er begrundet mistanke om, at kvinden er ophavsmand til ét dødsfald samt drabsforsøget.

Den værste nattevagt nogensinde

På Facebook skrev den sigtede selv på dagen for sin anholdelse, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde. Og at hun var parat til at hænge sig.

Politiet mener, at hun på vagten slog to mænd og en kvinde ihjel, og at hun derudover forsøgte at dræbe en fjerde, en kvinde. Det skal være sket ved, at hun intravenøst gav dem et ukendt præparat, fremgår det af den sigtelse, som blev læst op i landsretten i midten af marts, og som blev gentaget tirsdag formiddag ved Retten i Nykøbing Falster.

Den 30-årige kvinde nægter sig skyldig, men udtaler sig i øvrigt gerne i retten, har Jørgen Lange tidligere fortalt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App