30-årig anholdt for hjemmerøveri

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anholdt en 30-årig mand for at have medvirket i et hjemmerøveri på Nordfalster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 30-årig mand er blevet anholdt for at have medvirket i et hjemmerøveri på Falster.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hændelsen fandt sted den 17. oktober 2019, hvor en mand fra Nordfalster blev truet og tvunget til at hæve kontanter i en stribe hæveautomater i Nykøbing og Nørre Alslev.

quote Efter omstændighederne har han det udmærket

Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet har siden efterforsket sagen, og mandag klokken 11.53 blev en 30-årig mand anholdt og sigtet for at have medvirket i hjemmerøveriet.

Der er tale om den anden anholdelse i sagen, hvor der allerede er varetægtsfængslet en 28-årig mand. Manden kommer fra lokalområdet og er kendt af politiet i forvejen. Han nægter sig dog skyldig.

Den 30-årige fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster, og anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre.

Blev iført hætte og skubbet rundt 

Offeret i hjemmerøveriet blev ifølge politiet opsøgt i sit hjem lørdag morgen klokken 08.45 i sit hjem i Nørre Alslev af to gerningsmænd.

De to mænd tvang ved hjælp af vold offeret til at udlevere sin bil og sit hævekort med tilhørende kode. I sigtelsen forlyder det, at to maskerede mænd trak en hætte over hovedet på offeret. Derpå skubbede de ham rundt i huset. 

Herefter skulle offeret være blevet anbragt i sin egen bil, men senere blev han flyttet over i en anden bil, skriver Folketidende. Røverne kørte derefter rundt til hæveautomater i Nørre Alslev og Nykøbing Falster for at tvinge offeret til at hæve cirka 11.000 kroner på sit Master Card.

Efter hændelsen oplyste Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at offeret efter omstændighederne har det fint.

- Efter omstændighederne har han det udmærket, sagde Søren Ravn-Nielsen til TV2 ØST.

Politiet har ikke yderligere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt.