29-årig kvinde i sygehussag fortsat varetægtsfængslet

Landsretten har valgt først i næste uge at tage stilling til om den kvinde, der er varetægtsfængslet for mistænkelige drab på Nykøbing F. Sygehus, skal løslades

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først i næste uge står det klart, om den 29-årige kvinde, der er varetægtsfængslet i sagen om mistænkelige drab på Nykøbing Falster Sygehus, skal løslades.

Mandag besluttede retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle hende frem til 24. marts, men kendelsen blev kæret til landsretten med det samme.

Onsdag eftermiddag klokken 16 tog Østre Landsret så hul på sagen, men har valgt at udskyde beslutningen til 13. marts. Dommerne ønsker en mundtlig fremstilling af sagen, som de indtil videre kun har forholdt sig til på skrift.

Nægter sig skyldig

Der er kun sparsomme oplysninger fremme for offentligheden om den mystiske sygehussag. Grundlovsforhøret blev holdt for dobbelt lukkede døre mandag, og derfor er det uvist, hvad sigtelsen mod den 29-årige kvinde mere præcist dækker over.

Det kom dog frem umiddelbart efter grundlovsforhøret, at kvinden angiveligt er sigtet efter paragraf 237, som dækker over manddrab. Hun nægter sig skyldig i sagen.

Anholdt efter nattevagt

Kvinden er ansat som sygeplejerske på sygehuset og blev anholdt søndag efter en nattevagt, som hun på sin egen Facebookside beskrev som 'den værste nogensinde'. Her skrev hun på sin væg om en vagt, der blandt andet havde budt på tre dødsfald. Det er dog uvist, om de har relationer til den aktuelle sag.

Sygehusledelsen, der anmeldte kvinden til politiet søndag, har ikke villet kommentere ret meget på sagen, men sygehusdirektør Arne Cyron sagde mandag til TV ØST, at politianmeldelsen baserer sig på nyere sager.