¨

26-årig redningsmand: Jeg er bare glad for, at jeg kunne hjælpe

Besart Ujkani tilbage, hvor han lørdag reddede en 12-årig pige Foto: TV ØST

26-årige Besart Ujkani blev lørdag udråbt af politiet til at være dagens helt, efter han reddede en 12-årige pige op af vandet i havnebassinet i Nykøbing Falster.

- Det var det sidste, jeg regnede med, da jeg stod op om morgenen.

Sådan fortæller den 26-årige Besart Ujkani fra Nykøbing Falster om hans lørdag eftermiddag.

Hvad der startede som en arbejdslørdag på kontoret på Slotsbryggen i Nykøbing Falster skiftede nemlig fuldstændig kurs, da en 12-pige faldt i havnebassinet lige udenfor hans kontor.

- Jeg sad og arbejdede, da jeg pludseligt hørte skrig. Da jeg kigger udenfor kan jeg se, at der står nogle piger, der peger og råber om hjælp.

12-årige pige var snublet under leg

På vej i biografen, der også ligger ved havnebassinet var en havde en gruppe piger leget og hoppet lidt rundt. Den ene var snublet og var faldet i det kolde vand.

Besart Ujkani var den første på stedet - og han reagerede resolut og hoppede i efter pigen

- Jeg tænker ikke over, at det er iskoldt. Jeg hopper i og får selv et chok, da jeg rammer vandet.

Alligevel formår den 26-årige at få fat i pigen, og han får hende svømmet ind til kanten. Ved egen kraft får han her trukket hende over molekanten og i sikkerhed. En handling, der efterfølgende for politiet til at kalde ham for "dagens helt"

- Det er en rigtig fed følelse

- Vandet er meget koldt derude. Det er ikke mange dage siden, at der lå is. Det kunne være gået galt, så den 26-årige er lidt af en helt, som jeg ser det. Det var en flot handling, sagde Stefan Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efter redningsaktionen.

Selv er Besart Ujkani bare glad for, at han kunne gøre en forskel.

- Det er en rigtig fed følelse, og jeg er bare rigtig glad for, at jeg var der og kunne hjælpe.

Den 12-årige pige blev efter turen i vandet kørt til sygehuset for at blive varmet og tjekket igennem. Hun skal ifølge politiet være sluppet uskadt fra episoden. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App