26-årig mand redder pige op af havnebassin

Lidt af en heltegerning kalder politiet en 26-årig mands redning af en 12-årig pige, der var faldet i vandet ved Slotsbryggen i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 12-årig pige faldt lørdag kort efter 13.30 i det kolde vand ved Slotsbryggen i Nykøbing Falster.

Hun kom i problemer, da hun sammen med tre jævnaldrende veninder var på vej i biografen, der ligger lige ud for havnebassinet.

- De fire er i godt humør og hopper lidt rundt. Og pludselig snubler den ene af dem og falder ned i havnebassinet, fortæller Stefan Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

26-årig mand reagerer på nødråb

Pigerne råbte om hjælp, og en 26-årig mand, der opholdt sig i en nærliggende kontorbygning, reagerede med det samme.

- Han smider, hvad han har i hænderne og løber derud. Han springer i vandet og får ved egen kraft svømmet hende i land og får også selv hevet hende op over molekanten, siger Stefan Jensen.

Den 12-årige pige er blevet kørt til skadestuen for at blive varmet op, men hun har det efter omstændighederne godt. Politiet kørte ligeledes den 26-årige mand hjem - og de er ikke i tvivl om, hvordan de betragter hans handling:

- Vandet er meget koldt derude. Det er ikke mange dage siden, at der lå is. Det kunne være gået galt, så den 26-årige er lidt af en helt, som jeg ser det. Det var en flot handling, siger Stefan Jensen.