250.000 til flagermus-mysterium

I Guldborgsundområdet findes en mindre bestand af den sjældne damflagermus. Men ingen ved hvor den bor. Det vil Guldborgsund Kommune nu finde ud af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune har fået 250.000 kroner fra Miljøministeriet il blandt andet at løse mysteriet om damflagermusen, som lever flere steder i kommunen.

- Det ved vi, fordi vi kan finde dem jagende insekter mange steder over Guldborgsund. Men vi ved ikke, hvor den bor, når den ikke er ude på jagt. Det er det, vi nu vil finde ud af, skriver biolog Anita Pedersen fra Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Damflagermusen er en af Danmarks sjældne pattedyr. Sammen med flagermuseeksperten Hans J. Baagøe, der er lektor emeritus ved Statens Naturhistoriske Museum skal Guldborgsund Kommune fra juli-september forsøge at løse gåden om, hvor damflagermusen bor.

Med flagermusedetektorer skal de optage ultralydskrig fra flagermusene. Med lydene vil de identificere hvilke typer flagermus, der flyver i området.

Håber fra hjælp fra borgerne
Guldborgsund Kommune håber, at borgerne vil hjælpe med at løse mysteriet. Hvis nogen ser flagermusene eller finder døde flagermus, kan man kontakte kommunen.

- Vi håber, at borgerne i Sundby også vil hjælpe os. Vi har brug for at vide, om borgerne har kendskab til ynglekolonier af flagermus. De findes ofte på huslofter, i træer, og man ser dem tit om natten flyve til og fra deres hvilested, eller man støder på dem, når man går på loftet eller renoverer sit hus, skriver Guldborgsund Kommune i pressemeddelelsen.

Hvis man har overnattende flagermus i kælderen eller andre steder, kan Britta Kofoed kontaktes på telefon 54 73 20 09 eller på mail brko@guldborgsund.dk. Jytte Mortensen kan også kontaktes på telefon 54 73 19 84 eller på mail jymo@guldborgsund.dk

Dødfundne flagermus kan man enten putte i en lukket plastpose og aflevere på kommunen (husk navn og tlf. på posen), eller man kan putte den i sin egen fryser og kontakte kommunen.