2 mænd fængslet for mulig forsikringsbrand

Torsdag eftermiddag er 2 mænd blevet varetægtsfængslet for en brand i Grænge i nat. Politiet mener, at forsikringssvindel kan være motivet til branden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var muligvis et forsøg på at få penge ud af forsikringsselskabet, da der natten til torsdag udbrød brand i et hus i Grænge på Lolland.

Klokken 1.10 modtog vagtcentralen en anmeldelse fra en nabo om branden.

- Jeg vågnede ved et brag, så skulle jeg lige op og se, hvad det var. Det lød næsten som om, at taget faldt ned. Lige så snart jeg kiggede ud af vinduet, kunne jeg se, at flammerne stod ud af huset. Der var gavlen blæst ud, så var der ikke andet at gøre, end at ringe 112, siger Torben Pihl.

Hurtigt på sporet

Umiddelbart efter at politi og brandvæsen ankom stedet blev 4 personer anholdt, og politiet fik hurtigt færten af, at branden kunne være påsat. Senere på dagen kom efterforskerne også på sporet af et muligt motiv.

- Ud fra brandens udvikling og forløb fik vi en fornemmelse af, at branden var påsat, og de forklaringer, vi efterfølgende har fået, gør, at vi mener, det er sandsynligt, at motivet kan være forsikringssvindel, lyder det fra Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

1 erkender sig skyldig

2 mænd på henholdsvis 46 år og 59 år blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster sigtet for forsætlig brandstiftelse. Den 59-årige kommer fra Frederiksberg og er foreløbigt sendt 4 uger bag tremmer.

Han har erkendt sig skyldig i brandstiftelse, mens den 46-årige stadig er indlagt på grund af skaderne fra branden og derfor ikke har kunnet afgive forklaring. Han er foreløbigt fængslet in absentia i 2 uger.

De 2 øvrige anholdte er kvinder på henholdsvis 22 år og 50 år. De kommer begge fra Rødovre og blev løsladt efter afhøring. De er sigtet for medvirken til brandstiftelse.