2 år og 6 måneders fængsel til 4 unge mænd

Mandag idømte retten i Nykøbing Falster 4 unge mænd fængsel for frihedsberøvelse, vold, trusler og røveri over for en familie fra Sakskøbing

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Nykøbing Falster idømte mandag 4 unge mænd 2 år og 6 måneders fængsel. Tre af dem blev også betinget udvist, da de ikke er danske statsborgere. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De 4 mænd havde blandet andet frihedsberøvet og slået en 24-årige mand under et opgør om narkotika den 31. maj 2013. De 4 mænd dukkede op på den 24-åriges adresse i Nykøbing Falster og tvang med vold ham til at udlevere omkring 35.000 kroner og 2 guldringe.

Tvang ham ind i bil

De 4 gerningsmænd ville have flere penge, og de tvang derfor den 24-årige ud i en bil, så han kunne skaffe dem. Først kørte de forbi en bekendt til den 24-årige. Ham prøvede gerningsmændene at få 16.000 kroner af, men dette mislykkes fordi han ingen værdi havde. Den bekendte endte også med at blive frihedsberøvet og tvunget ind i samme bil som den 24-årige.

Den 24-årige blev tvunget til at kontakte sin mor, så han kunne skaffe flere penge. Den bekendte til den 24-årige blev sendt ind til moderen for at tage i mod de 30.000 kroner, hun havde skaffet.

Dommen

Gerningsmændene er fundet skyldig i røveri mod den 24-årige og hans mor, forsøg på røveri mod den bekendte til den 24-årige, vold og frihedsberøvelse.

- De domfældte er fundet skyldige i de fleste af sagens forhold, og de har fået hårde straffe. Sagen har været meget alvorlig for familien og deres bekendte, og vi har fra politiet og anklagemyndighedens side lagt meget arbejde i sagen. Derfor er det selvfølgelig en dom, jeg er yderst tilfreds med, siger anklagerfuldmægtig Safia Razvi        

De unge mænd udbad sig betænkningstid. De blev alle varetægtsfængslet til afsoning kan finde sted.