18-årig idømt tre måneders fængsel for tæsk til Peter Madsen

Drabsdømte Peter Madsen skulle sys efter knytnæveslag i ansigtet. Han kalder selv overfaldet for umotiveret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ubådsbygger Peter Madsen sad en eftermiddag i sin celle i Storstrøm Fængsel og hyggesnakkede med to medindsatte, da han uden videre blev overfaldet af den ene, som blot er 18 år.

- Det er en salve af slag, der rammer mig. Jeg bliver ramt med sådan en kraft, fragmenter af mit brilleglas skærer to snit over og to snit under mit højre øje, siger drabsdømte Madsen mandag i retten.

Her blev der på storskærm fremvist billeder af Madsen efter overfaldet, hvor højre øje er voldsomt hævet og misfarvet, mens det bløder fra flere snit.

Det koster den 18-årige overfaldsmand fængsel i tre måneder, har Retten i Nykøbing Falster mandag besluttet.

Handlet i nødværge

Manden selv har ellers forklaret, at der var tale om nødværge, efter at Peter Madsen tog kvælertag på ham.

- Stemningen var stille og rolig, men så begyndte vi at diskutere, og han tager mig om halsen med højre hånd. Han holder fast, og jeg slår ham tre til fire gange i ansigtet med højre hånd, så han giver slip, siger den nu voldsdømte.

Men sådan mente retten slet ikke, at tingene havde udspillet sig i den få kvadratmeter store celle.

Retsformand Henrik Linde kaldte et af vidnerne - den tredje person, der var i Madsens celle - for direkte utroværdig. Vidnet havde ellers støttet forklaringen om, at Madsen havde haft hænderne ved den 18-åriges hals.

- Vi finder det ikke bevist, at der forud har været et angreb fra Madsens side. Vi har lagt vægt på Madsens egen forklaring, og at tiltalte og vidnet har haft mulighed for at afstemme forklaringer.

- Desuden blev der intet nævnt om nødværge fra tiltalte til at begynde med, siger retsformand Henrik Linde.

Ankede dommen

Teenageren afsonede i forvejen en dom for blandt andet grov vold, og derfor fandt retten det skærpende, at han havde begået samme type kriminalitet endnu en gang.

Desuden var det skærpende, at overfaldet fandt sted i et fængsel.

Den 18-årige ankede dommen til landsretten. Han vil frifindes.

Peter Madsen, der afsoner en livstidsdom for at have mishandlet og dræbt journalisten Kim Wall, er rykket til Herstedvester Fængsel vest for København.

Han anmodede om flytningen inden overfaldet.