¨

17-årige idømt betinget fængsel efter deling af nøgenfotos

Foto: TV ØST

To unge mænd på 17 år blev fredag idømt betingede fængselsstraffe ved retten i Nykøbing Falster for at have lagt nøgenfotos af unge kvinder ud på internettet.

Retten i Nykøbing Falster besluttede fredag at give betingede fængselsstraffe på henholdsvis 14 og 30 dage til to 17-årige mænd.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Mændene stod sigtet for at have delt nøgenbilleder af unge kvinder på internettet i en elektronisk pdf-fil under navnet ’Bitch Bible’, hvilket gjorde, at materialet blev tilgængeligt for en større gruppe af modtagere.

Herefter spredte billederne sig, ifølge politiet, eksplosivt til især ungdomsuddannelser. Politiet fortæller desuden, at de unge kvinder selv i et vist omfang sendte billederne til mændene i private sammenhænge via blandt andet mediet Snapchat, hvorfra de er blevet glemt.

- Dommen er et godt udtryk for alvoren af den krænkelse, de unge kvinder har været udsat for. Den rummer et vigtigt signal om, at vi alle har krav på et privatliv, selv om vi eventuelt deler noget af det med dem, vi stoler på, siger anklagerfuldmægtig Kristine Thorndahl og fortsætter:

- Vi kan ikke advare de unge piger nok: Lad være med at sende private billeder, I ikke vil se på internettet. Det er umådeligt svært at kontrollere. Så tænk jer om før I sender en ”snap” eller på anden måde deler et billede af jer selv. Det drejer sig blot om et enkelt klik, før vores privatliv bliver udstillet til offentligt skue, siger Kristine Thorndahl.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App