16 måneder uden dom i trafikdrab

Retssagen om en 15-årig drengs død blev i dag udsat igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sommeren 2008 blev Rasmus Kanstrup dræbt af en bil i høj fart nær sit hjem i Nebbelunde, da han var ude på sin avisrute. Først i dag, halvandet år efter, skulle den 21-årige bilist, der påkørte ham, stilles for retten, hvor han i Nykøbing Falster stod tiltalt for uagtsomt manddrab.

- Det bliver godt at få det overstået. Alt den ventetid har taget hårdt på hele familien meget, fortalte søsteren, Louise Kanstrup, i dag før retssagen.

Under retssagen erkendte den tiltalte at have kørt på stjålne plader, men nægtede at have kørt 160 km./t. på en strækning, hvor kun 70 km./t. var tilladt. Han havde svært ved at huske hændelsen den skæbnesvangre eftermiddag og ændrede forklaring flere gange undervejs. I ulykken blev han også selv voldsomt skadet og lå på hospitalet i flere måneder efter.

Men ikke mere end en time, efter mødet var startet, var det igen forbi. Bilinspektøren, der sidder med svaret på bilens hastighed, kunne ikke møde i retten. Han var forhindret af en anden arbejdsopgave.

- Han var tjenestemæssigt forhindret, og det er der ikke noget at gøre ved. Vi oplever sommetider, at vidner udebliver, men det er selvfølgelig beklageligt, da alle havde håbet på en afslutning i sagen, fortalte anklager i sagen Søs Nedergaard fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Hvornår sagen igen kan tages op, er der nu ingen der ved.

- Jeg er simpelthen så ærgerligt over det. Nu bliver det ikke nogen god jul for os i familien, fortalte en skuffet Louise Kanstrup.

Men familie og venner væbner sig atter en gang med tålmodighed.

- Det er vi jo ved at være vant til efterhånden, konkluderede Rasmus Kanstrups ven, Kristoffer Pedersen.