14 mand flytter 20 ton juleskinker fra væltet lastbil

Skinkernes temperatur bliver tjekket hvert femte minut, mens det store flyttearbejde foregår. Bagefter skal væltet lastbil bjærges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Clock21. nov 2020, kl. 17:17
Artiklen er opdateret med, at oprydningsarbejdet er færdigt lidt efter klokken 18.00.

Over 20 ton juleskinker med en kampvægt på gennemsnitligt 16,8 kilo bliver i disse timer flyttet fra en lastbil, som natten til lørdag skred i en rundkørsel i Nykøbing Falster og væltede ned på vejen. 

Arbejdet beskæftiger 14 mand fra Toreby Bjærgning, som står for skinkeflytningen og oprydningsarbejdet i det hele taget.

Iklædt hvide heldragter, blå overtrækssko, handsker og mundbind overdrager mændene nænsomt skinke efter skinke mellem hinandens hænder, før de ender stablet op i den ankomne erstatningsbil, der er parkeret helt tæt på den væltede lastbil. 

- Skinkerne skal her og nu ikke smides ud, men formentlig bruges igen, så det er derfor, vi står med dragter, handsker og masker, fortæller Anders Jalkiewicz, som er med til arbejdet. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Lastbilen tidligere på lørdagen, før der blev åbnet ind til skinkerne.
Lastbilen tidligere på lørdagen, før der blev åbnet ind til skinkerne. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Tager temperaturen hyppigt

Fordi skinkerne ikke skal kasseres, tages temperaturen på dem hvert kvarter for at sikre sig, at temperaturen ikke kommer under fem grader. 

Anders Jalkiewicz mødte op ved ulykkesstedet i rundkørslen, der er ved Skovalleen og Nykøbing Falsters Omfartsvej på E55, tidligt i morges. 

- Vi har to-tre af sådanne her opgaver på Sjælland om året, siger han.

Efter skinkeflytningen skal den væltede lastbil, der er fra Polen, bjærges. Arbejdet påvirker trafikken, og politiet har tidligere opfordret personbiler, der skal køre i sydgående retning, til at dreje fra og køre ad Gaabensenvej.

Ingen personer er kommet til skade ved ulykken.