14 dage i praktik hjalp Louise i arbejde efter to år som arbejdsløs

På Lolland-Falster har de stor succes med at få udsatte borgere i arbejde. Over 100 er kommet i arbejde igennem projektet 'Rekruttering fra kanten'.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I lidt over fire måneder har Louise Larsen arbejdet hos udlejningsbureauet Sol og Strand i Marielyst, hvor hun står for at gøre udlejningshuse klar til kommende gæster.

Men inden hun fik job der, havde hun været arbejdsløs i to år.

- Efter mange år som sygeplejerske gik jeg ned med stress og depression, og jeg har haft rigtigt svært ved at komme tilbage igen og skulle bruge noget tid på at hele op, siger Louise Larsen.

Jobskabelse
Læs også
Nyt projekt skal få langtidsledige i arbejde
Jobskabelse
Læs også
Nyt projekt skal få langtidsledige i arbejde

Men med hjælp fra projektet Rekruttering fra kanten kom hun i 14 dages praktik hos Sol og Strand og blev efterfølgende fastansat.

- Hun kunne forstå at gøre rent på den rigtige måde og sætte sig i gæsternes sted. Husene skal jo være lækre rene og pæne, og Louise er jo en stjerne på det punkt, siger Majbritt Sørensen, der er bureauchef i Sol og Strand i Marielyst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Louise Larsen har gået arbejdsløs i to år, men blev hjulpet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten.
Louise Larsen har gået arbejdsløs i to år, men blev hjulpet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

100 borgere er kommet i arbejde

Og Louise Larsen er ikke den eneste, der er kommet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten.

I projektet samarbejder jobcentre, virksomheder og erhvervsorganisationer om at få udsatte borgere i arbejde og samtidig skabe flere hænder til de virksomheder, der mangler arbejdskraft.

quote Det er flot, for det er en gruppe, der har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, hvor alternativet typisk ville være førtidspension

Jesper Pedersen, seniorkonsulent, Cabi.

I løbet af det første halvandet år, projektet har varet, er det lykkedes at få omkring 100 udsatte borgere i arbejde - i alt fra få timer om ugen til fuldtidsarbejde.

Resultat vækker opsigt

Det er et resultat, der vækker opsigt hos videns- og netværkshuset Cabi, fordi der er tale om borgere, der er svære at få i job.

Cabi er ansvarlig for projektet.

- Det er flot, for det er en gruppe, der har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, hvor alternativet typisk ville være førtidspension. De kan have forskellige udfordringer at slås med som psykiske vanskeligheder eller sociale udfordringer, så det er en svær gruppe at få i arbejde, siger Jesper Pedersen, der er seniorkonsulent i Cabi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Projektet foreløbige resultater er imponerende, lyder det fra viden- og netværkshuset Cabi. 
Projektet foreløbige resultater er imponerende, lyder det fra viden- og netværkshuset Cabi.  Foto: TV2 Østjylland

For Louise Larsen har det haft stor betydning at komme i arbejde igen.

- Det er en rigtig god følelse at komme ud og virke igen. Både det at komme afsted om morgenen med en god fornemmelse i maven og køre hjem om eftermiddagen med en følelse af, at man har gjort det godt. Det har været dejligt, fastslår Louise Larsen. 

mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Vigtig saltvandsindsprøjtning: Lolland-Falster får 21 millioner af A-P. Møller-fond
mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Vigtig saltvandsindsprøjtning: Lolland-Falster får 21 millioner af A-P. Møller-fond

Målet er, at 550 udsatte borgere skal i arbejde, inden projektet slutter ved udgangen af 2021.

Om Rekruttering fra Kanten:

Indsatsen løber over fire år og består af en lang række aktiviteter. Herunder blandt andet:
 

  • Kompetenceudvikling:

    Medarbejdere fra Lolland og Guldborgsund Kommune samt Business Lolland-Falster deltager i fælles kompetenceudvikling om virksomhedssamarbejde og den understøttelse, som borgerene har behov for på vejen til job.
     

    Cabi og LG Insight står for kompetenceudviklingen af medarbejderne og for at understøtte de aktiviteter, som de to kommuner sætter i gang i dialog med virksomhederne og de borgere, som står uden for arbejdsmarkedet.
     

  • Virksomhedsnetværk og træningsforløb:
     

    I Rekruttering for kanten på Lolland-Falster skal der desuden arbejde med virksomhedsnetværk og træningsforløb i erhvervsknudepunkter under navnet Kompetenceforsyning Lolland-Falster. Et erhvervsknudepunkt kan for eksmempel være Erhvervspark Lolland.
     

    Erhvervskonsulenter fra Business Lolland-Falster samt job- og virksomhedskonsulenter fra de to lokale jobcentre og 3F vil i dialog med virksomhederne finde de åbninger, som kan bane vejen for borgere ind i virksomhederne.
     

    Der udpeges desuden 30 ambassadørvirksomheder, der skal vise vejen som det gode eksempel for områdets øvrige virksomheder. Derudover skal der dannes netværksklynger, hor virksomheder kan dele erfaringer med at tage imod borgere fra kanten af arbejdsmarkedet.
     

  • Støtte til borgerne:
    Borgerne, som berøres af indsatsen, kan deltage i jobklubber, praktikforløb, deltidsjob med videre. Det er borgere, der har brug for støtte på forskellig vis. For eksempel fra social- og sundhedsområdet eller en mentor mens de er i virksomheden.
     

  • Formidling og evaluering:
    Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, gennemfører en ekstern evaluering af projektet.
     

    Cabi vil undervejs formidle om viden og resultater fra indsatsen med henblik på at sprede viden om den gode praksis, som opstår i indsatsen.
     

  • Finansiering:​​​​
    Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilliget 21,1 millioner kr. til at gennemføre Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster.

 

Kilde: Cabi


Nyhedsoverblik