14 dage i praktik hjalp Louise i arbejde efter to år som arbejdsløs

På Lolland-Falster har de stor succes med at få udsatte borgere i arbejde. Over 100 er kommet i arbejde igennem projektet 'Rekruttering fra kanten'.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I lidt over fire måneder har Louise Larsen arbejdet hos udlejningsbureauet Sol og Strand i Marielyst, hvor hun står for at gøre udlejningshuse klar til kommende gæster.

Men inden hun fik job der, havde hun været arbejdsløs i to år.

- Efter mange år som sygeplejerske gik jeg ned med stress og depression, og jeg har haft rigtigt svært ved at komme tilbage igen og skulle bruge noget tid på at hele op, siger Louise Larsen.

Men med hjælp fra projektet Rekruttering fra kanten kom hun i 14 dages praktik hos Sol og Strand og blev efterfølgende fastansat.

- Hun kunne forstå at gøre rent på den rigtige måde og sætte sig i gæsternes sted. Husene skal jo være lækre rene og pæne, og Louise er jo en stjerne på det punkt, siger Majbritt Sørensen, der er bureauchef i Sol og Strand i Marielyst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Louise Larsen har gået arbejdsløs i to år, men blev hjulpet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten.
Louise Larsen har gået arbejdsløs i to år, men blev hjulpet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

100 borgere er kommet i arbejde

Og Louise Larsen er ikke den eneste, der er kommet i arbejde igen gennem projektet Rekruttering fra kanten.

I projektet samarbejder jobcentre, virksomheder og erhvervsorganisationer om at få udsatte borgere i arbejde og samtidig skabe flere hænder til de virksomheder, der mangler arbejdskraft.

quote Det er flot, for det er en gruppe, der har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, hvor alternativet typisk ville være førtidspension

Jesper Pedersen, seniorkonsulent, Cabi.

I løbet af det første halvandet år, projektet har varet, er det lykkedes at få omkring 100 udsatte borgere i arbejde - i alt fra få timer om ugen til fuldtidsarbejde.

Resultat vækker opsigt

Det er et resultat, der vækker opsigt hos videns- og netværkshuset Cabi, fordi der er tale om borgere, der er svære at få i job.

Cabi er ansvarlig for projektet.

- Det er flot, for det er en gruppe, der har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, hvor alternativet typisk ville være førtidspension. De kan have forskellige udfordringer at slås med som psykiske vanskeligheder eller sociale udfordringer, så det er en svær gruppe at få i arbejde, siger Jesper Pedersen, der er seniorkonsulent i Cabi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Projektet foreløbige resultater er imponerende, lyder det fra viden- og netværkshuset Cabi. 
Projektet foreløbige resultater er imponerende, lyder det fra viden- og netværkshuset Cabi.  Foto: TV2 Østjylland

For Louise Larsen har det haft stor betydning at komme i arbejde igen.

- Det er en rigtig god følelse at komme ud og virke igen. Både det at komme afsted om morgenen med en god fornemmelse i maven og køre hjem om eftermiddagen med en følelse af, at man har gjort det godt. Det har været dejligt, fastslår Louise Larsen. 

Målet er, at 550 udsatte borgere skal i arbejde, inden projektet slutter ved udgangen af 2021.

Om Rekruttering fra Kanten: