13-årige Niki reddede 83-årig kvinde fra at drukne: - Jeg fik et chok

Sommerferien fik en noget uventet drejning for en familie fra Tåstrup, da de var på sommerferie ved Marielyst på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det der skulle være en stille og rolig mandag eftermiddag på Marielyst Strand, blev hurtigt meget dramatisk.

Familien Cramer var i sommerhus og havde altså en afslappende dag på stranden. 13- årige Niki Cramer var ude på sit stand up paddleboard sammen med sin far. Pludselig hørte han en mand råbe.

- Jeg var på vej ind ude fra vandet, så ser jeg en kvinde ligge i vandet. Men det er ret normalt, at nogen ligger i vandet og kigger på sten eller et eller andet. Sønnen, der er længere ude på vandet, råber, at jeg skal tjekke til hende, fortæller 13-årige Niki Cramer.

Læs også
Dreng redder 83-årig kvinde fra at drukne
Læs også
Dreng redder 83-årig kvinde fra at drukne

Han hopper af paddleboardet, skubber det ind til vandkanten og når hen til den 83-årige kvinde, der ligger med hovedet under vand.

- Jeg prikkede til hende og fik et chok, da hun ikke rykkede sig. Så skulle jeg lige tænke mig om i to sekunder, hvad jeg så gjorde, men så hev jeg fat i hendes arm og begyndte at hive hende ind. Jeg nåede ikke at tænke noget, det hele skete bare, siger Niki Cramer. 

quote Jeg prikkede til hende og fik et chok, da hun ikke rykkede sig

Niki Cramer

Fra land så Niki Cramers mor, Stine Cramer, til. Hun fandt dog hurtigt ud af, at der var noget helt galt.

- Niki tager hende i armene og hiver hende op, og så løber jeg ned til ham og hjælper ham med at få hende op. Så vender vi hende om, og hun er helt blå i hovedet. Det ser faktisk ikke særlig godt ud. Der kommer noget hvidt skum ud af næsen og munden, så vi får hende lagt om på siden. Efterfølgende kommer der så andre mennesker og hjælper til og får ringet 1-1-2, siger Stine Cramer. 

Overvældende oplevelse 

Efter der var skaffet hjælp, og hverken Stine eller Niki Cramer kunne gøre mere, trak Niki sig lidt væk og sejlede ud på paddleboardet til sin far.

- Han var lidt forvirret over, hvad der var sket, og hvorfor der var så mange mennesker inde på stranden, så jeg fortalte ham, hvad der var sket, siger Niki Cramer. 

Læs også
Høje røgsøjler set på Lolland og Falster - nu kommer brandvæsnet med en opfordring
Læs også
Høje røgsøjler set på Lolland og Falster - nu kommer brandvæsnet med en opfordring

Tirsdag har han fået oplevelsen lidt mere på afstand, og prøver ikke at tænke for meget over, hvad der er sket. 

- Det er ikke noget jeg vil gå rundt og tænke over, så får man alle mulige tanker, så jeg prøver lidt at tænke på noget andet, siger Niki Cramer.

Det samme gør hans mor, der altså synes, det hele er lidt overvældende.

- Det virker helt uvirkeligt, og så står ens søn midt i det hele og er i forreste række og skal til at hive hende op. Men jeg synes, det er flot han får reageret så hurtigt. Han fanger ret hurtigt, at han skulle reagere, siger Stine Cramer.

Hun er glad for, at alle nåede at reagere hurtigt, ellers kunne det være endt meget værre.

- Jeg tænker ikke, hun skulle have ligget meget længere i vandet, så havde det været for sent. Det gør oplevelsen knap så tragisk at vide, hun har overlevet. 

En ambulance fragtede kvinden til Nykøbing Falster Sygehus, hvor hun blev indlagt. Ifølge Beredskab Syd har kvinden det efter omstændighederne godt.

Dagen derpå roser politiet den 13-årige dreng for hans resolutte indsats.

- Det er en handlekraftig ung mand, og det er enormt flot gjort, når han kun er 13 år gammel, siger Peter Walentin, politikommissær ved Beredskab Syd.

Nu overvejer politiet at indstille den 13-årige dreng til en belønning.