¨

1.140.000 mursten senere: Nu står det nye statsfængsel på Falster klar

I byggeriet er der lagt vægt på æstetik med tanke på pæne og ordentlige omgivelser, som skal bidrage til positive relationer og styrke resocialiseringen af de indsatte. Foto: Kriminalforsorgen

Efter fem års byggeri er det nye statsfængsel på Nordfalster færdigt. Det er bygget op som en landsby, så resocialiseringen styrkes.

Efter fem års byggeri står det nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, på Falster færdigt og er Danmarks næststørste.

Statsfængslet ligger ved Nørre Alslev på Nordfalster, har plads til 250 indsatte og er klar til åbning på onsdag.

Storstrøm Fængsel består af 1.140.000 mursten og er omkredset af en mere end en kilometer lang og seks meter høj ringmur.

Bygningerne er knap 35.000 kvadratmeter, svarende til omkring fire fodboldbaner, og arealet inden for murene er omkring 13 hektar - det samme som 18 fodboldbaner. 

Det nye Storstrøm Fængsel er designet som en landsby. Foto: Kriminalforsorgen

Designet som en landsby med fokus på æstetikken

Det første spadestik blev taget i 2012, og fængslet har kostet over en milliard kroner at bygge.

Fængslet, som er overvåget af et avanceret sikkerheds- og alarmsystem med cirka 300 kameraer, er designet som en landsby. Det består af bygninger med kantede facader og knækkede tagrygge, som giver et klassisk landsbyudtryk. 

I byggeriet er der lagt vægt på æstetik med tanke på pæne og ordentlige omgivelser, som ifølge Kriminalforsorgen skal bidrage til positive relationer og styrke resocialiseringen af de indsatte.

Opholdsarealer og fælleskøkken

Cellerne er samlede boenheder, der består af fire til syv celler med adgang til opholdsareal og fælleskøkken. Her skal de indsatte selv smøre madpakker og laver aftensmad.

Under de indsattes afsoning har de pligt til at være beskæftiget, og det kan blandt andet foregå i et af produktionsværkstederne. 

Når arbejdsdagen er omme, har de indsatte mulighed for at dyrke forskellige former for fritidsaktiviteter inden for fængslets område. De kan også modtage behandling og undervisning, mens de afsoner deres straf.

Læs også Danmarks næststørste fængsel ligger på Falster

For at støtte de indsattes forhold til familie og børn, rummer fængslet også familiefaciliter, som blandt andet består af en besøgsafdeling, tre besøgslejligheder og en legeplads.

I anledningen af fængslets åbning kommer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på besøg og indvier Storstrøm Fængsel onsdag formiddag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App