110-års jubilæum: Torsdag havde Nykøbing Falster Revyen premiere

Torsdag aften var der premiere på Nykøbing Falster Revyen, der i år har 110-års jubilæum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften summede det med liv i Nykøbing Falster Teater, da Nykøbing Falster Revyen havde premiere på sin på sin 110 års jubilæumsforestilling. Vanligt tro var der inviteret til middag, inden der blev taget hul på selve revyen klokken otte. 

- Der er lidt sommerfugle i maven. Det skal der være, selvom vi har prøvet i halvanden måned og haft tre forrygende forpremiere. Men jeg tænker nok, at det skal gå godt, siger revyens direktør Mickey Pless.

Revyen blev første gang spillet i 1912, og selvom der nu er gået 110 år, er revyen stadig fyldt med traditioner, men også nye tanker, der bliver ved med at forny forestillingen fra år til år.

quote Der er noget politisk bid.

Mickey Pless, direktør, Nykøbing Falster Revyen

- Det er en festlig, folkelig sommerrevy, som det altid har været i Nykøbing Falster Revyen. Det er klart, at der er et omdrejningspunkt, der hedder 110-års jubilæum, som vi åbner med. Et stort jubilæumsmedley, hvor Grethe Sønck og Kai Løvring og alle dem, der har været her kommer ind, fortæller Mickey Pless om aftenens premiere, der også er fyldt med politiske drillerier.

- Der er noget politisk bid. Der er nogle politikere, der får én over nakken - også lokalpolitikere får en kærlig hilsen fra os, siger han med et smil på læben.

Stikpiller til Dansk Folkeparti

Et af de partier, der blandt andet er i fokus i Nykøbing Falster Revyen i år, er Dansk Folkeparti, der må siges at have haft et hårdt år med splid i partiet. Det har blandt andet betydet, at medlemmer har meldt sig ud - blandt andet i Stevns Kommune, hvor Ulla Rasmussen fik nok af tonen i partiet.

Trods spliden er partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard mødt op til premieren, og hun glæder sig til at se revyen. 

- Jeg synes, at det er vidunderligt at komme ind i den her sal og se alle de her glade mennesker. Jeg er så imponeret. Det trænger jeg faktisk til for at sige det ligeud. For det er rigtigt, at det har været noget op ad bakke, og at det er lidt hårdt i øjeblikket, og vi kæmper. Det bliver vi ved med, siger hun.

quote med et kærligt blik i øjet, så skal man egentlig bare være glad som politiker.

Pia Kjærsgaard

Men selvom det kan være hårdt at være medlem af Dansk Folkeparti for tiden, så er de kærlige drillerier i Nykøbing Falster Revyen ikke noget, der går Pia Kjærsgaard på.

- Det med at blive gjort til grin... med et kærligt blik i øjet, så skal man egentlig bare være glad som politiker, siger hun.

Ikke længere et sommerferiejob

Blandt publikum på premiereaftenen var Keld og Hilda Heick, der selv stod i spidsen for revyen mellem 1993 og 1997. Ifølge Hilda Heick har revyerne været igennem noget af en forvandling siden dengang for knap 30 år siden. 

- Tempoet er blevet helt anderledes. Sceneriet er blevet anderledes flot med lys og så videre. Der er sket ufattelig meget til den gode side, og jeg tror faktisk også, at skuespillerne er endnu mere seriøse i dag, siger Hilda Heick med henvisning til noget, der var lidt anderledes engang.

Læs også
73-årige Bente Eskesen lukkede sin revy og gik på pension – nu står hun igen på scenen
Læs også
73-årige Bente Eskesen lukkede sin revy og gik på pension – nu står hun igen på scenen

Dengang Keld og Hilda Heick stod i spidsen for Nykøbing Falster Revyen, husker Hilda Heick, at skuespillerne kunne finde på at se revyen som noget af en loppetjans. Det tror hun ikke længere, at de gør på samme måde.

- Jeg vil ikke sætte navne på nogen, men der var nogen, der syntes, at det var lidt af et sommerferiejob og som aldrig nåede at lære deres tekster på en revy, siger Hilda Heick.

- Det er pokkers irriterende, altså. Det er et arbejde, og man skal udføre det 100 procent hver aften, siger hun.

Nykøbing Falster Revyen kan ses i Nykøbing Falster Teater frem til 20. august 2022.