1.000 deltagere: TV2 ØST Løbet er i gang efter to års pause

TV2 ØST Løbet bliver i år afholdt i Nykøbing Falster. Omkring 1000 løbere har meldt sig til løbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De sidste to år har TV2 ØST Løbet været afholdt som et virtuelt løb. Men for første gang siden 2019 lød startskuddet i dag til et stort, samlet løb. Det skete klokken 10, hvor løberne til halvmaratonet startede deres tur rundt i Nykøbing Falster.

Nogle af løberne var fra gruppen Vestlolland Triatlonklub, hvor deltagerne glædede sig til at få nogle kilometer i benene.

- Det er hygge og samvær. Vi gør det bare for at nyde det og få lidt motion, sagde Jeanette Palka fra klubben inden starten. 

Foruden halvmarathon er der i løbet af dagen to, fem og ti kilometers ruter, hvor man selv må bestemme, om man vil gå eller løbe.

quote TV2 ØST Løbets kerne er, at vi kan få lov til at være i byen og have mennesker og butiksliv omkring os

Vagn Petersen, direktør, TV2 ØST

TV2 ØST har sammen med DGI arrangeret TV2 ØST Løbet siden 2008. De sidste par år har det været virtuelle løb på grund af corona. 

- Det er en helt anden oplevelse at være så mange samlet, som vi er i dag. Her er fyldt med smil og forventning over at skulle løbe sammen, så det er noget helt andet end den virtuelle udgave. Det havde sin berettigelse, men nu det fedt, at være samlet igen, siger Lasse Russotti fra DGI.

- TV2 ØST Løbets kerne er, at vi kan få lov til at være i byen og have mennesker og butiksliv omkring os. Det er supergodt. Stor ros til kommunen, byen, løbeklubberne og DGI for at sætte det her op. Det er så flot, siger Vagn Petersen, der er direktør hos TV2 ØST. 

Før de enkelte løb er der fælles opvarmning på torvet i Nykøbing Falster.
Før de enkelte løb er der fælles opvarmning på torvet i Nykøbing Falster. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Godt vejr

Omkring 1000 løbere har meldt sig til løbet, og derfor var der fra morgenen tryk på nummeruddelingen.

Løbet skifter værtsby med jævne mellemrum og har således været forbi Næstved, Kalundborg, Holbæk, Vordingborg og Ringsted.

Læs også
Flere end 1000 deltager i TV2 ØST Løbet - giver trafikændringer søndag
Læs også
Flere end 1000 deltager i TV2 ØST Løbet - giver trafikændringer søndag


I Nykøbing Falster var vejret med TV2 ØST Løbet, hvilket de også kunne mærke i eftertilmeldingen. Her havde de fået 40-50 eftertilmeldinger. 

- Vi forventer, at der kommer et par stykker endnu. Systemet fra DGI fungerer rigtig fint, siger Jakob Aner, der sad med eftertilmeldingerne og er frivillig ved guldborgsundløberne.



Nyhedsoverblik