100 ansatte på cigarfabrik i Nykøbing Falster fyres

Danskerne ryger færre cigarer end førhen, og det betyder, at 100 ansatte på en cigarfabrik i Nykøbing Falster her til morgen mistede deres job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundrede mennesker bliver nu fyret i Guldborgsund kommune, fordi en cigarfabrik i Nykøbing Falster lukker.

Her til morgen havde direktør Niels Frederiksen fra Scandinavian Tobacco Group kørt til Nykøbing Falster for personligt at overbringe beskeden.

- Jeg er aldrig glad for at skulle lukke en fabrik ned, men når man er i tobaksindustrien, så ved man, at vores marked ikke er stigende, så vi lukker desværre flere fabrikker, end vi åbner, og det er også den situation, vi står i i dag, siger Niels Frederiksen. 

Kom bag på naboerne

Fabrikken har ligget I Nykøbing Falster siden 1977. Så lukningen berører borgerne I Nykøbing Falster.

- Jeg tænkte - hvad Søren, lukker den - det havde man ikke hørt noget om. Så det kommer bag på mig, siger Inge Thomsen, nabo til cigarfabrikken i Nykøbing Falster.

Færre arbejdspladser

For bare tre år siden var der 160 ansatte på fabrikken. Indtil I morges var de 98. Og at byen nu mister en af de største arbejdspladser bekymrer viceborgmesteren.

- Det er rigtig ærgerligt, at en virksomhed med så meget historie lukker i dag, siger René Christensen (DF).

Viceborgmesteren har i dag fået bekræftet, at kommunen kan få penge fra staten til at hjælpe de nu fyrede medarbejdere.

- Det er ærgerligt. Men det bliver en del af varslingspuljen, så vi kan få nogle midler, og vi kan være med til at omskole de her medarbejdere, så de kan komme ud i andre jobs, siger René Christensen, udvalgsformand i Arbejdsmarkedsudvalget.

Tobaksfabrikken lukker i sommeren 2017.