¨

Aflyste lejrskoler presser vandrehjem: - Det er mega ærgerligt

01:05

Morten Romme er direktør på Danhostel Faxe. Han mener godt, de kunne have afholdt lejrskolerne på en coronaforsvalig måde. Video: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Skoler anbefales at aflyse lejrskoler på grund af corona. Ærgerligt og svært at forstå logikken bag, mener Danhostel Faxes direktør Morten Romme.

Fire aflysninger på en time og et tab på knap 150.000 kroner på en uge. Sådan ser virkeligheden ud på Danhostel Faxe.

Mandag lød det fra sundhedsmyndighederne, at de anbefaler, at kolonier, lejrskoler og studieture over flere dage aflyses.

- Det er mega ærgerligt. Værelserne er rene og klar til indflytning, fortæller Morten Romme, der er direktør for Danhostel Faxe.

Artiklen fortsætter under billedet.

Køleskabet bugner af mad- og drikkevarer på Danhostel Faxe, men dem, der skulle have spist og drukket dem, kommer ikke alligevel. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Han havde adskillige lejrskolebookinger i bogen, og han ærgrer sig især over aflysningerne, fordi han mener, at de på vandrerhjemmet godt kan levere et coronavenligt ophold.

- Alle har rost os for den måde, vi serverer morgenmad på, den måde vi serverer aftensmad på, den måde værelserne har været rengjort på. Vi tager alle de forholdsregler, vi skal. Vi overholder alle de kvadratmeter krav, vi skal, så der er ikke noget som helst, der gør, at vi ikke ville kunne leve op til kravene, og det er det, der er øv.

Har sagt nej til andre

Nu står han så tilbage med ledige værelser. Dem ville et italiensk firma gerne have lejet, men Morten Romme sagde nej, fordi ordrebogen var fyldt med lejrskolebookinger.

Derudover står han nu med et køleskab, som bugner af mad, der risikerer at gå til spilde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Danhostel Faxe mister 150.000 kroner på blot en uge på grund af aflyste lejrskoler. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Selv om Danhosteldirektøren er uforstående overfor anbefalingerne om at aflyse lejrskoler, understreger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen meningen med vejledningen og påpeger, at det blandt andet er sværere at holde afstand til hinanden på en lejrskole, hvor man sover og spiser sammen.

Anbefalingerne om aflysning af blandt andet lejrskoler er foreløbig gældende til 4. oktober 2020.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App