Her blev fugleinfluenzaen opdaget: Over 100 døde ænder

De første ænder med fugleinfluenza blev fundet ved Stege Jordbassiner på Møn. I dag har Vordingborg Kommune har fundet over 100 døde troldænder.

Tema: Fugleinfluemza - Frygtet sygdom rammer regionen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solen kæmper sin vej ind gennem buske og beplantning ved jordbassinerne til den gamle sukkerfabrik i Stege.

Men den smukke vinterdag får hurtigt et mere makabert islæt, når man ser nærmere på de små søer i området. Vandkanten er nemlig fyldt med døde troldænder.

Det var i Stege Jordbassiner, at biolog og fuglekigger Leif Schack-Nielsen på sin daglige gåtur mandag faldt over en stor mængde døde fugle og alarmerede kommunen. Torsdag kunne Fødevarestyrelsen så slå fast, at troldænderne var døde af fugleinfluenza af typen H5N8, og det er den sygdom, der nu er skyld i det helt store andefald. I løbet af fredag formiddag fandt medarbejdere i Vordingborg Kommune over 100 døde troldænder – og der var også flere, der viste tydelige tegn på at have sygdommen.

Giv besked, hvis du ser flere døde fugle

I videoklippet herover kan du komme med et kort smut i det naturskønne område, hvor fugleinfluenzaen lige nu tager livet af store mængder fugle.

Foruden de døde troldænder ved Stege, er der også fundet en død troldand med fugleinfluenza på Christiania i Køvenhavn.

Hvis du ser store grupper af døde fugle tæt ved hinanden, så skal du lade dem ligge og hurtigst muligt kontakte Fødevarestyrelsen på telefon 72 27 69 00 eller ved hjælp af denne formular.

Om fugleinfluenzaen H5N8