Skolestart: Teenagere kommer oftest til skade i trafikken

Skolestart betyder, at vi skal passe ekstra godt på de små i trafikken. Men det er faktisk teenagerne, der oftest kommer alvorligt til skade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kommende uge begynder børnene i skole igen. Det betyder også, at vi skal passe ekstra godt på de små i trafikken.

Men det er faktisk teenagerne, der oftest kommer alvorligt til skade. Derfor har Rådet for Sikker Trafik lavet en kampagne rettet mod netop de unge i trafikken

Flere teenagere kommer til skade i trafikken

På onsdag skal Emma Carlsen starte i 7. klasse på Landsgrav Friskole i Slagelse, og det betyder, at hun nu dagligt skal bevæge sig ud i trafikken igen.

- Min far kører mig for det meste eller også cykler jeg, siger hun til TV ØST.

Det er dog ikke altid helt ufarligt. Tal fra vejdirektoratet viser, at i regionens to politikredse kom 14 børn mellem syv og ni år alvorligt skade eller blev dræbt i trafikken i 2011 til 2015. For de 10-12 årige var tallet 13, mens det for de 13-15 årige er helt opppe på 43 unge, der kom alvorligt til skade eller blev dræbt. 

- Det kommer bag på mig

Og det er noget, der gør indtryk på de unge TV ØST har mødt.

- Det kommer faktisk lidt bag på mig, da det ikke rigtig er noget, man hører om,  siger Sofie Sveistrup, der skal starte i 7. klase på Dyhrs Skole i Slagelse.

Årsagen til de mange ulykker skyldes blandet andet de unges uopmærksomhed I trafikken. Derfor har Rådet for Sikker Trafik rettet en kampagne netop mod de 13-16 årige.

 

 

Kampagnen skal være mere til at gøre de unge mere opmæksomme, men også minde forældrene om, at de har et ansvar.