¨

Skolestart: Teenagere kommer oftest til skade i trafikken

02:42

Se indslaget om teenagere i trafikken her.

Skolestart betyder, at vi skal passe ekstra godt på de små i trafikken. Men det er faktisk teenagerne, der oftest kommer alvorligt til skade.

Den kommende uge begynder børnene i skole igen. Det betyder også, at vi skal passe ekstra godt på de små i trafikken.

Men det er faktisk teenagerne, der oftest kommer alvorligt til skade. Derfor har Rådet for Sikker Trafik lavet en kampagne rettet mod netop de unge i trafikken

Flere teenagere kommer til skade i trafikken

På onsdag skal Emma Carlsen starte i 7. klasse på Landsgrav Friskole i Slagelse, og det betyder, at hun nu dagligt skal bevæge sig ud i trafikken igen.

- Min far kører mig for det meste eller også cykler jeg, siger hun til TV ØST.

Det er dog ikke altid helt ufarligt. Tal fra vejdirektoratet viser, at i regionens to politikredse kom 14 børn mellem syv og ni år alvorligt skade eller blev dræbt i trafikken i 2011 til 2015. For de 10-12 årige var tallet 13, mens det for de 13-15 årige er helt opppe på 43 unge, der kom alvorligt til skade eller blev dræbt. 

- Det kommer bag på mig

Og det er noget, der gør indtryk på de unge TV ØST har mødt.

- Det kommer faktisk lidt bag på mig, da det ikke rigtig er noget, man hører om,  siger Sofie Sveistrup, der skal starte i 7. klase på Dyhrs Skole i Slagelse.

Årsagen til de mange ulykker skyldes blandet andet de unges uopmærksomhed I trafikken. Derfor har Rådet for Sikker Trafik rettet en kampagne netop mod de 13-16 årige.

 

Teenager i trafikken - Rådet for Sikker Trafik

 

Kampagnen skal være mere til at gøre de unge mere opmæksomme, men også minde forældrene om, at de har et ansvar. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App