Efter kamp for skole: I dag slås dørene op på Fejø

En ny lov har gjort, at Fejø Skole i dag åbner som en del af privatskolen Horslunde Realskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fejø kunne tirsdag fejre åbningen af en ny satellitskole, som er tilknyttet Horslunde Realskole på Lolland.

Det sidste år har Fejø Skole fungeret som en friskole efter, at Lolland Kommune for to år siden valgte at nedlægge skolen. Men en ny lov har gjort Fejø Skole til den første private satellit-øskole i landet:

- Da loven gik igennem søgte vi i ministeriet om at få lov til at oprette en afdeling på Fejø, og nu er det lykkes, siger skoleleder Stine Gajda.

Der er i dag 11 børn, der begynder på den nye skole, som er fordelt på årgangene 0.-3. klasse. Med det lille antal af børn på skolen er det ikke muligt at årgangsinddele eleverne. I stedet har man valgt at sammenlæse dem. En gang om ugen vil de være i deres tilhørsklasser på Horslunde Realskole.

Fejøs aktive udvalg
Da man valgte at nedlægge den gamle kommunale skole for to år siden, gik et aktivt udvalg på Fejø i gang med at undersøge mulighederne for en satellit-øskole. Dengang gjorde loven, at man ikke havde mulighed for at lave en satellitskole mere end 1.000 meter fra matriklen. Det mente øboerne ikke kunne være rigtigt, og den 3. maj i år fik de overtalt Lolland Kommunes byråd for det sidste lovforslag, der nu har gjort Fejø Skole til en del af Horslunde Skole:

- Fejøborgerne fik gennemtrumfet loven. Det er dem, der selv har kæmpet for en satellitskole, siger hun.

Det sidste år er friskolen blevet drevet af Fejø Børne- og Kulturhus. Fra nu af vil skolen få statslig støtte. Undervisningen vil foregå på Fejø Skole, mens administrationen vil være placeret på Horslunde Realskole.

Skolelederen håber, at stigningen, der er på Fejø Skole, vil fortsætte:

- De er seks, der startede. Nu er der 11. Hvis der kan komme fem eller ti flere elever, ville det være perfekt. Det ville være vigtigt for vores yderområde, siger Stine Gajda.

Mandag var nye elever og forældre samlet på Fejø Skole til åbningsreception.


Nyhedsoverblik