¨

Lægeforening: Det er risikabelt at nedlægge regionsrådene

Lars Løkke Rasmussen vil nedlægge regionsrådene.

Står det til regeringen, skal de fem regionsråd erstattes af 21 sundhedsfællesskaber.

Flere medier har tirsdag erfaret, at regeringen vil nedlægge de fem regionsråd, der driver sygehusene.

Det bekymrer Lægeforeningen, der mener, at forslaget er risikabelt.

- Regeringen lægger med det her forslag op til en meget stor strukturreform i sundhedsvæsenet, og det er jo en risikabel vej at gå, siger Andreas Rudkjøbing, formand i Lægeforeningen.

Foreningen er enig i regeringens ambitioner om at styrke det nære sundhedsvæsen. Derfor er man positiv over, at regeringen har fokus på området.

- Det er meget omkostningsfuldt

Men Lægeforeningen er ikke sikker på, at det er det rigtige at kaste hele sundhedsvæsenet ud i en større strukturreform.

- Det er meget omkostningsfuldt.

- Det vil tage år at få til at fungere, og der er jo ikke sikkerhed for, at det, man putter i stedet for, rent faktisk vil være bedre til at løse de konkrete og påtrængende problemer, vi har i sundhedsvæsenet, siger Andreas Rudkjøbing.

I stedet for regionsrådene skal der oprettes fem sundhedsforvaltninger samt de 21 sundhedsfællesskaber, som Løkke introducerede i sin åbningstale i oktober sidste år. De skal bygges op omkring de nuværende akutsygehuse.

FOA er heller ikke begejstret

Hos fagforbundet FOA, der blandt andet organiserer sosu-assistenterne på landets sygehuse, er der heller ikke begejstring for regeringens planer.

- Det, mener vi, er en rigtig dårlig idé.

- Vi synes, at det samlede sundhedsvæsen har rigtig mange store udfordringer, der skal adresseres, og svaret på det er ikke en strukturreform, siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.

Artiklen fortsætter under indslaget.

06:08

Regionerne, som vi kender dem, kan snart være fortid. Flere medier erfarer nemlig, at regeringen vil nedlægge regionsrådene. 

Luk video

Blandt de udfordringer, som fagforbundet nævner, er en underfinansiering af sundhedsvæsenet.

- Det betyder, at arbejdsintensiteten på tværs af alle faggrupper simpelthen er så høj, at man bliver syg af at gå på arbejde.

- Det skal løses, siger Mona Striib, der håber, at regeringen med udspillet ser udfordringerne i øjnene.

Udspillet til den nye sundhedsreform bliver præsenteret i Statsministeriet onsdag klokken 10.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App