Vi liker vores yndlingspolitikere

Det strømmer ind med likes til kandidaterne til Folketingsvalget i Sjællands Storkreds.

Tema: Folketingsvalget 2015
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom valgkampen har været i gang længe, så har de politiske kandidater i Sjællands Storkreds oplevet stor vækst siden valget blev udskrevet.

Det viser en gennemgang af politikerne med politiker-profiler på Facebook, som TV ØST har foretaget.

Politikerne i vores kreds har således oplevet en gennemsnitslig vækst på knap syv procent i antallet af følgere siden valget blev udskrevet.

Mest ekstrem vækst finder man blandt de kandidater, der i forvejen havde meget få følgere. Således får Kristendemokraternes Jacob Hellwing en vækst i denne uge på hele 364 procent - men har fortsat kun 51 følgere på sin politiker-profil på Facebook.

Kendte politikere har dog også oplevet meget store vækstrater. Dansk Folkepartis Karin Nødgaard har således fået en vækst på 26 procent på politikersiden, og Lars Løkke Rasmussen har fået 8 procent flere følgere den seneste uge.

Lavest vækst har Dansk Folkepartis Søren Espersen oplevet. Han har kun fået 0,4 procent flere følgere. Her er dog tale om et bevidst fravalg, idet politikeren siden efteråret bevidst har fravalgt aktivitet på mediet, og har lukket for de fleste funktioner på siden.