¨

Ruth Evensen kommer ikke i Folketinget i denne omgang

Foto: TV ØST

Frihedskæmperne, som Ruth Evensen står bag, kommer ikke i Folketinget ved dette års valg. Partiet kan ikke stille op.

Ruth Evensen og hendes parti Frihedskæmperne kommer ikke i Folketinget i denne omgang. Det skriver folketidende.dk.

Årsagen er ifølge partiets hjemmeside, at Indenrigsministeriet har frataget Frihedskæmperne at bruge deres navn, og da det ikke er muligt at få fornyet navnet, må Ruth Evensens parti vente med at gøre sig forhåbninger om en plads på Christiansborg.

Ruth Evensen er vel nok bedst kendt for at være frontfigur i menigheden Faderhuset i Bandholm på Lolland. Faderhuset kom især i vælten, da de som ejere af Ungdomshuset på Jagtvej på Nørrebro i København, valgte at rive bygningen ned i 2007.

Danmark ud af EU

Frihedskæmperne blev stiftet i slutningen af 2011, og dengang var nogle af mærkesagerne, at Danmark skulle ud af EU, fastholdelse af arbejdspladser i industrien, og at stat og kirke skulle skilles ad.

Partiet har ifølge Ruth Evensen samlet flere tusinde vælgererklæringer. Der skal omkring 20.000 til for at få lov til at stille op til folketingsvalget, men Frihedskæmperne vil ikke indsamle erklæringerne og dermed bede om folks personnumre på gaden. I stedet foretrækker de at få dem ind digitalt, men det kan endnu ikke lade sig gøre.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App