¨

Mange nye ansigter i folketinget

Foto: TV ØST

I Sjællands Storkreds er hver fjerde af de nyvalgte folketingsmedlemmer debutanter i folketinget.

Folketingsvalget har ikke kun rykket magtbalancen mellem rød og blå blok - valget har også betydet at rutinerede kræfter er blevet skiftet ud med debutanter.

Her i Sjællands Storkreds betyder det blandt andet, at Venstre-manden Karsten Nonbo må forlade folketinget efter 17 år.

I Sjællands Storkreds er der blevet valgt 27 folketingskandidater, heraf er 7 debutanter i folketinget. Det svarer til hver fjerde nyvalgte folketingsmedlem i Sjællands Storkreds.

De 7 debutanter er: Kaare Dybvad (Soc.dem.), Jacob Mark (SF), Merete Dea Larsen (DF), Jeppe Jakobsen (DF), Marcus Knuth (Venstre), Eva Flyvholm (Enhedslisten) og Rasmus Nordqvist (Alternativet).

I følge de nyvalgte og helt grønne folketingspolitikere kan det være en fordel, at de ikke har siddet i folketinget før.

- De gamle, garvede kender spillet derinde, jeg kommer med noget erfaring fra fra Region Sjælland og kommunalbestyrelsen i Kalundborg, så kommer man lige med noget friskt viden udefra og nogle nye vinkler på den verden, vi kender, siger Jeppe Jakobsen (DF).

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi har været ude blandt folk og ikke har siddet alt for længe på Christiansborg, Siger Eva Flyvholm (Enhedslisten).

Begge kandidater tror på, at de kan gøre en forskel for dem, som har stemt på dem.

- Jeg vil bruge mit mandat på at kæmpe for vores del af Danmark, jeg synes, vi er blevet overset lidt i forhold til investeringer i trafik- og uddannelsesmuligheder og sundhedstilbud, så det vil prøve at lave om på, siger Jeppe Jakobsen.

- Jeg synes virkelig, vi har brug for mere tog og bus, det er noget af det, jeg synes er vigtigst, og som jeg har arbejdet meget med her i Holbæk-området, især Tølløse-banen ligger mit hjerte meget nært, der vil jeg gøre, hvad jeg kan for at kæmpe for den, siger Eva Flyvholm.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"133561","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App