Lokalpolitikerne redder Folkemøde på Bornholm

Folkemødet slog sin egen besøgsrekord, men på grund af valgkamp var folketingspolitikerne savnet i gadebilledet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Allerede inden søndagsprogrammet på Folkemødet i Allinge var gået i gang, kunne Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), konstatere, at endnu en deltagerrekord var i hus.

Alene på demokratifestivalens tre første dage havde samlet set 93.000 gæster besøgt de mange debattelte i Allinge, og dermed var sidste års besøgsrekord på 87.000 slået, inden søndagen overhovedet var talt med.

- Det er gået ganske formidabelt, konkluderer Winni Grosbøll.

Det stod ellers ikke skrevet i kortene, at Folkemødet nødvendigvis skulle blive et stort tilløbsstykke i år. Med under en uge til folketingsvalget har de fleste folketingspolitikere prioriteret arrangementer hjemme i valgkredsene højere end Folkemødet.

Afbuddene har voldt problemer for mange arrangører, der i sidste øjeblik har måttet finde erstatninger for de politikere, der ellers skulle have deltaget i de mere end 2000 debatter og andre arrangementer.

Men Winni Grosbøll hæfter sig ved, at det til gengæld har betydet, at kommunal- og regionspolitikere har fået en langt mere fremtrædende rolle.

Borgmester i spotlight

En af dem er Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).

- Lige så snart, valget blev udskrevet, blev jeg ringet op og inviteret med i en masse debatter, fortæller han.

- Folkemødet har været anderledes, men det har ikke været dårligere, og jeg synes ikke, at afbuddene fra folketingspolitikerne har svækket Folkemødet.

De andre år har lokalpolitikerne blandt andet brugt Folkemødet til at henlede Christiansborgs opmærksomhed på deres lokale mærkesager. Det har mødet i år ikke kunnet bruges til i samme omfang.

Men det bliver efter Holger Schou Rasmussens mening rigeligt opvejet af, at der så til gengæld har været mere tid til at tale med interesseorganisationer og andre lokalpolitikere.

Men et sted har Folkemødet savnet politikerne fra Christiansborg, fastslår Winni Grosbøll.

- Der, hvor folk har savnet politikerne, er i gadebilledet. Det, at man lige kan gå hen og prikke dem på skulderen, siger hun.

- Vi har haft et godt folkemøde uden folketingspolitikerne, men vi glæder os til, at de kommer tilbage næste år.

/ritzau/


Nyhedsoverblik