Lokal folketingsmand udråbt som minister ved en fejl

Venstres finansordfører Jacob Jensen fra Vestsjælland blev onsdag af DR udråbt som ny forsvarsminister ved en fejl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lokale folketingsmand Jacob Jensen (V) fra Undløse på Vestsjælland blev i 10 minutter onsdag Danmarks midtpunkt, da han af DR blev udråbt som Danmarks næste forsvarsminister.

DR udsendte klokken 10.39 en såkaldt Breaking News-meddelelse, hvor Jacob Jensen blev udråbt som den nye forsvarsminister efter Carl Holst (V), der tirsdag valgte at forlade posten efter beskyldninger om uregelmæssigheder i hans virke som regionsrådsformand i Region Syd.

Nyheden nåede at stå uantastet i ti minutter, og blev også citeret af flere andre medier, deriblandt TV ØST. Imens strømmede lykkeønskerne ind hos Jacob Jensen, før den officielle meddelelse fra statsminister Lars Løkke Rasmussen ankom 10 minutter senere, og Peter Christensen blev udråbt som formand.

Jacob Jensen er opstillet i Kalundborg-kredsen, og han var den Venstre-kandidat næst efter Lars Løkke Rasmussen, der fik det bedste valg ved folketingsvalget i Sjællands Storkreds i foråret. Han var af mange udråbt som favorit til at få posten.

Det var dog i stedet Peter Christensen (V) fra Sønderjylland, der fik posten som Forsvarsminister. Han er tidligere minister, men opnåede ikke valg til Folketinget ved valget i foråret.

Jacob Jensen ønsker på facebook Peter Christensen tillykke med den nye post.

[cke_placeholder_file:{"type":"image","id":"77070","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

Facebook-billede fra Jacob Jensens profil