¨

Her er partiernes højborge

Foto: TV ØST

Der er store forskelle på, hvordan stemmerne faldt i Sjællands Storkreds. Se her, hvor partierne stod stærkest til valget.

Socialdemokraterne var stærkest mod syd, liberalisterne mod nordøst – og Dansk Folkeparti erobrede Nordvest.

Det står klart, når man ser på de kredse, hvor partierne fik deres bedste valg ved folketingsvalget torsdag den 18. juni.

Næsten alle partierne har én kreds, hvor de klarede sig bedre procentvis end i resten af storkredsen. Kun hos Enhedslisten og Kristendemokraterne måtte der et målfoto til, før højborgen kunne sættes på et kort.

Den største bastion ved valget var Socialdemokraternes på Lolland. Her fik de således hele 35,6 procent af stemmerne. Det overgås kun af Rønne på Bornholm, hvor partiet fik 36,7 procent af stemmerne.

Dansk Folkeparti fik Kalundborg som højborrg med hele 29,5 procent af stemmerne. Det blev partiets 6. bedste resultat på landsplan.

Greve blev Venstres bedste bastion. Ikke imponerende på landsplan (faktisk nummer 17) – men det bedste resultat øst for den jyske højderyg.

SFs resultat i Køge-kredsen blev det bedste udenfor Storkøbenhavn. Alt i alt ender Køge-kredsens resultat som det 6. bedste på landsplan.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App