Helle Blak forlader Socialdemokraterne

Helle Blak, der er byrådsmedlem i Slagelse Kommune, forlader Socialdemokraterne, men beholder sin plads i byrådet.

Tema: Folketingsvalget 2015
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter lang tids grundig overvejelse er jeg nået til den konklusion, at jeg ikke længere kan være medlem af socialdemokraterne. Derfor er jeg pr. dags dato udmeldt af partiet.

Sådan skriver byrådsmedlem i Slagelse Kommune Helle Blak på sin Facebookside tirsdag aften.

- Jeg har meget svært ved at genkende socialdemokraterne og jeg kan ikke stå inde for en politik, hvor der ikke bliver taget hånd om dagpengeproblemerne og hvor integrations- og flygtningepolitikken er rykket så markant mod højre, fortsætter hun på sin side.

Far bakker op

Helle Blak var gruppeformand for partiet i Slagelsekredsen og forsøgte at stille op som spidskandidat til folketingsvalget uden held. Hun er datter af Freddy Blak, der er nuværende medlem af regionsrådet i Region Sjælland og tidligere har siddet i Europaparlamentet, hvor han var ophavsmand til Helle Thorning-Schmidts øgenavn 'Gucci-Helle'. Han er fortsat medlem af Socialdemokraterne, men bakker datteren op i sin beslutning.

- Stærk gået jeg bakker dig 100% op i din beslutning. Jeg ved hvad du står for du har gjort det rigtige knus farmand, skriver han til hende på Facebooksiden, hvor Helle Blak selv slutter af med ordene:

- Det at være medlem af socialdemokraterne har for mig været en naturlig del af min hverdag og mit liv igennem mange år. Mit værdigrundlag og mine grundlæggende antagelser har altid været med hjertet til venstre for den politiske midte. Jeg er også overbevist at jeg er blevet valgt til byrådet i Slagelse netop pga. mine holdninger og værdier. Derfor agter jeg også at beholde mit sæde i byrådet og fra netop dette sæde kæmpe for et tolerant og rummeligt samfund, politik til venstre for midten og ordentlighed i den politiske debat.