Frivillige opsatte ivrigt valgplakater

Frivillige ventede spændt på den officielle start på valget. Først da er det lovligt at opsætte valgplakater, og de første stod klar i Slagelse og Holbæk.

Tema: Folketingsvalget 2015
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke kun politikerne, der fik travlt, da valget blev udskrevet onsdag formiddag. Mange medlemmer og engagerede frivillige gik ivrigt i gang med at sikre sig de bedste pladser på lygtepælene rundt om i regionen. 

I Holbæk var frivillige fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og deres folketingskandidat Kaare Dybvad nogle af de første til at kapre de gode pladser i Ahlgade.

De fulgte spændt med, da den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afholdt pressemøde kl.11.00. Det er nemlig først lovligt at opsætte valgplakater, når valget officielt er i gang. Så da Helle Thorning-Schmidt (S) sagde de forløsende ord, gik de unge straks i gang med at opsætte plakater. Planen er, at de skal hænge 1400 plakater op i Holbæk Kommune. 

- Jeg glæder mig til at lave valgkamp de næste 22 dage og komme ud at møde vælgerne, siger Kaare Dybvad, som stiller op for Socialdemokraterne i Sjællands Storkreds.  

Men det var ikke kun i Holbæk strips, plakater og lygtepæle kom i tæt kontakt med hinanden. En gruppe på 10 stykker fra Venstres Ungdom gik også på gaden i Slagelse. De skulle sikre sig pladser til 3250 plakater i Slagelse og Greve for deres kandidat Morten Dahlin fra Venstre. 

Folketingsvalget bliver afholdt 18. juni 2015. Senest otte dage efter valgdagen skal valgplakaterne tages ned igen ifølge vejloven.