Tanken om SV-regering lever stadig hos Jacob Jensen

Venstres Jacob Jensen tror ikke på, at Socialdemokratiet kan danne regering med hjælp fra venstrefløjen uden at slække på udlændingespørgsmålet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ideen om en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foreslog kort før valget, blev skudt til hjørne af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Men hos Venstre-politiker Jacob Jensen lever ideen fortsat.

Han kan ikke se, hvordan Mette Frederiksen skal kunne danne en regering og holde, hvad hun har lovet i forhold til udlændingepolitikken.

quote Når jeg hører, hvad De Radikale med et styrket mandattal og ikke mindst hvad SF og Enhedslisten siger på udlændingespørgsmålet, så siger jeg bare god fornøjelse med det

Jacob Jensen (V)

- Nu skal Mette Frederiksen have serveretten. Og det får hun senere i dag (torsdag, red.). Så vil jeg bare gerne se, hun kan lave et regeringsgrundlag, hvor hun ikke slækker på udlændingepolitikken, som hun har lovet, hun ikke vil. For hvis hun skal det, vil hun jo ikke være statsminister som bekendt, siger Jacob Jensen.

Frederiksen: Kommer ikke til at lempe udlændingepolitik

Han henviser til en udtalelse, som Mette Frederiksen kom med efter en spørgetime i Folketinget i april. Her sagde Mette Frederiksen til DR:

- Den stramme udlændingepolitik, som er fastsat af et bredt flertal i Folketinget, står fast. Jeg fik anledning til det i spørgetimen, og jeg vil gerne gentage det nu: Der kommer ikke til at blive lempet i udlændingepolitikken, og der er ikke noget parti eller nogle partier, der kan stille ultimative krav om det her.

Og det er netop derfor, Jacob Jensen mener, det kan blive svært for Mette Frederiksen at kigge mod venstrefløjen for at få støtte til den rene socialdemokratiske regering, hun vil forsøge at danne.

- Når jeg hører, hvad De Radikale med et styrket mandattal og ikke mindst hvad SF og Enhedslisten siger på udlændingespørgsmålet, så siger jeg bare god fornøjelse med det, siger Jacob Jensen.

Tror på S og V regering

Venstre har fået ni ekstra mandater på landsplan og to Sjællands Storkreds. Det betyder, partiet nu har 43 medlemmer af Folketinget. Jacob Jensen bakker fortsat op om en løsning med en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre.

quote Så vil jeg bare gerne se, hun kan lave et regeringsgrundlag, hvor hun ikke slækker på udlændingepolitikken, som hun har lovet, hun ikke vil

Jacob Jensen (V)

- Ja, det gør jeg absolut. Jeg vil også selv tolke valgresultatet derhen, at Venstre får en massiv fremgang. Det, antager jeg, er et signal om det, som statsministeren og jeg selv har været ude at sige under valgkampe. At det ser vi som en mulighed. Specielt fordi der har været nogle ekstreme kræfter som er kommet ind, så det tror jeg, at de fleste danskere kan se sig selv i, siger Jacob Jensen.

Først skal bjørnen skydes

Alt tyder på, at Jacob Jensen er sikret en plads i Folketinget. Men som andre politikere i dag, venter han på resultatet.

- Jeg skal ikke sælge noget bjørneskind, før den er skudt. Jeg har fået nogle tal i går aftes fra mine gode folk primært i Kalundborg og Odsherred området, der indikerer, at jeg får et fornuftigt personligt stemmetal med en fremgang på en 20-30 procent, siger Jacob Jensen, der fordriver dagen med lidt manuelt arbejde.

- Et par timers søvn og så skal man ud og tage valgplakater ned. Og så går man og kigger på, hvad det er for nogle mandattal, der fordeler sig, siger Jacob Jensen.

Mette Frederiksen har indkaldt alle Folketingets partier samt de nordatlantiske til regeringsforhandlinger senere i dag. Møderne begynder med Venstre klokken 09.00 og bliver afholdt på Christiansborg.