Skuffet DF-profil: - Jeg kan ikke umiddelbart tilgive Lars Løkke

Dansk Folkepartis næstformand mener, at Lars Løkke Rasmussen ødelagde det blå projekt under valgkampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søren Espersen (DF) er en eftertænksom mand dagen efter Folketingsvalget. Han er stået op til en dag, hvor Dansk Folkeparti har fået mere end halveret deres mandater i Folketinget. I går havde de 37. I dag har de 21 mandater.

Og i Sjællands Storkreds er det farvel til fire af de syv medlemmer, der var i sidste valgperiode.

quote Det blå projekt ødelagde statsminister Lars Løkke Rasmussen

Søren Espersen (DF)

- Trist. Det er en kæmpe lussing, Dansk Folkeparti har fået. Man tror næsten ikke sine egne øjne. Det gjorde jeg ikke i aftes. Jeg er dybt dybt skuffet over det, der er sket, siger Søren Espersen.

Tager ansvaret

Han kan ikke nævne en enkelt ting, partiet har gjort, som fik vælgerne til i stor stil at fravælge dem.

- Der er mange forklaringer, men hvad der er det vigtigste, ved jeg simpelthen ikke. Vi skal prøve at evaluere os frem til i ledelsen, hvad vi gjorde forkert. Jeg er med i ledelsen, jeg er næstformand i partiet, og jeg tager mit fulde ansvar, siger Søren Espersen.

Søren Espersen revser Lars Løkke Rasmussen for at have ødelagt den blå blok. Hør hvorfor i videoen herunder:

Søren Espersen (DF) mener, at Lars Løkke Rasmussen er skyld i, at den blå blok er faldet fra hinanden. 

Der er dog én ting, Søren Espersen ikke er i tvivl om. Og det er, hvem pilen peger på, efter det ikke er lykkes at skaffe et blå flertal til at danne regering.

quote Det der fik mig til at gå med, dengang partiet startede, det var nationalkonservatismen. Og den tror jeg, vi har glemt. Altså Gud, konge og fædreland

Søren Espersen (DF)

- Han ødelagde det blå projekt. Han gjorde det først med bogen (portrætbogen Befrielsens Øjeblik, red.), og så kom der en helt række ting. Og så vil han giftes med Mette Frederiksen. Det blå projekt ødelagde statsminister Lars Løkke Rasmussen. Det kan jeg ikke lige umiddelbart tilgive ham, siger en synlig berørt Søren Espersen.

Gud, konge og fædreland

I forhold til Dansk Folkepartis egen tilbagegang ved Søren Espersen godt, at vælgerne straffer partiet for ikke at gå med i en regering og kræve ministerposter.

- 100 procent. Det er jeg helt sikker på. Det er det, jeg hører i baglandet. Vi kunne sagtens være kommet i regering, men vi besluttede os for ikke at gøre det, fordi vi mente, vi kunne presse regeringen til mere. Det viste sig ikke at være den rigtige beslutning, siger Søren Espersen.

Han mener partiet skal tilbage til rødderne for at rejse sig igen. Noget han slet ikke er i tivl om, partiet nok skal gøre.

- Jeg tror selv på, at det der fik mig til at gå med, dengang partiet startede, det var nationalkonservatismen. Og den tror jeg, vi har glemt. Altså Gud, konge og fædreland. Det er det, vi er her for og ikke alle mulige andre ting, siger Søren Espersen.