¨

Frank Hvam stjæler billedet midt i valgkampen - nu er Mette rød i begge ender

Partileder Pia Olsen Dyhr fra SF går ikke fri, når Frank Hvam sender spydige bemærkninger afsted til partilederne. Foto: Facebook-video/Frank Hvam

Komiker Frank Hvam frygter, at valget til Europa-Parlamentet drukner midt i valgkampen til folketinget. Derfor har han taget sagen i egen hånd.

- Skat, kom ind og se Mette Frederiksen (S). Hun er blevet tynd. Det er den maveforgiftning. Nu er hun rød i begge ender.

Sådan siger Frank Hvem, mens han sidder med fødderne op i sofaen, spiser popcorn og ser partilederdebat til folketingsvalget den 5. juni.

Hvis han kommer ind, så er han den første Youtuber, der bliver til noget

Frank Hvam om partileder Rasmus Paludan

Den kendte komiker henviser til den socialdemokratiske partileders maveforgiftning, der holdt hende ude af valgkampens første dage, fordi hun var indlagt. Flere andre partiledere får en hilsen med på vejen – blandt andre Rasmus Paludan fra Stram Kurs.

- Hvis han kommer ind, så er han den første Youtuber, der bliver til noget, siger Frank Hvam.

Statsministeren går heller ikke fri.

- Vidste du, at Lars Løkke (V) på et tidspunkt har sagt, at han synes, at landvindmøller er grimme? Som om han selv pynter i landskabet, siger Frank Hvam.

Men hvorfor sender komikeren spydige bemærkninger efter flere af partilederen, der kæmper om stemmerne til folketingsvalget? Forklaringen er simpel.

Frank Hvam frygter, at europaparlamentsvalget drukner midt i valgkampen til folketinget. Derfor har han lagt denne video ud på sin Facebook-side i håbet om at få vælgerne til stemmeurnerne søndag den 26. maj.

Artiklen fortsætter under videoen.

Midt i videoen stopper han de spydige bemærkninger og kigger direkte ind i kameraet.

- Jeg sidder og ser partilederrunde til folketingsvalget. Og det er utrolig underholdende. Men der er også et andet valg. Det er kedeligere, men meget vigtigere. Det er EU-valget den 26. maj.

- Hvis du har haft den mindste klimabekymring på noget tidspunkt i dit liv. Så skal du stemme til EU-valget, siger han.

Chefredaktør roser Frank Hvam

Videoen er på nuværende set over 850.000 gange. Den har fået flere end 3.700 brugere på Facebook til at efterlade en kommentar, ligesom den er delt over 12.300 gange – og videoen har kun været online i 22 timer.

Valgkampens virale topscorere

På mindre end et døgn satte komikeren Frank Hvam samtlige partiledere og partier til vægs og mere end fordoblede det hidtidige antal likes, delinger og kommentarer på et enkelt Facebookopslag

​​​​​
  • Frank Hvam 37.130
  • Mette Frederiksen 16.040
  • Mette Frederiksen 11.352
  • Socialdemokratiet 11.192
  • Uffe Elbæk 10.217
  • Mette Frederiksen 8.669
  • Mette Frederiksen 7.734
  • Morten Østergaard 7.693
  • Enhedslisten 7.626
  • Dansk Folkeparti 6.852

 

Kilde: Medietrends.

Se mere

Sådan en bedrift går ikke ubemærket hen. Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske, roser Frank Hvam.

- Hans gennemslagskraft er uendeligt meget større end nogen af de politikere, der stiller op til både folketingsvalget og det EP-valg, han opfordrer til at stemme ved.

- Det er tankevækkende, men jeg ved ikke helt, om jeg synes det samtidig er lidt trist, skriver Tom Jensen.

Valgdeltagelsen i Europa er desuden faldet år for år. Fra næsten 62 procent i 1979 til blot knap 43 procent ved seneste valg.

I Danmark er stemmeprocenten ifølge TV2 lidt højere. Her stemte 56 procent ved europaparlamentsvalget i 2014, men det er stadig langt fra de stemmeprocenter, vi normalt ser ved folketingsvalg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App