¨

Første meningsmåling fra regionen - Stram Kurs har kurs mod Folketinget

Stram Kurs står til at få 3,7 procent af stemmerne i Sjællands Storkreds, dermed står det ny parti stærkest her området sammenlignet med landets andre storkredse. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

3,7 procent af vælgerne i vores område vil stemme på det nye parti med Rasmus Paludan i spidsen. Det viser ny meningsmåling.

Hvis det står til vælgerne i vores område, så buldrer Stram Kurs med Rasmus Paludan i front ind i Folketinget. Det viser en ny meningsmåling som Megafon har gennemført for TV2-regionerne, TV2 og Politiken.

Stram Kurs står til at få 3,7 procent af stemmerne i Sjællands Storkreds, dermed står det ny parti stærkest her området sammenlignet med landets andre storkredse. Og på landsplan står partiet til blot at krydse lige over spærregrænsen med 2,4 procent.

Det har formentlig betydning for den store opbakning, at Rasmus Paludan har valgt at stille op i netop Sjællands Storkreds.

Den statistiske usikkerhed i undersøgelsen svinger fra /- 0,5 procentpoint til 3 procentpoint. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Øretæve til Dansk Folkeparti

Også Nye Borgerlige ser ud til at få et godt valg i Sjællands Storkreds. Partiet ligger med 3,8 procent i målingen - lidt over landsgennemsnittet.

Dansk Folkeparti står til gengæld til en øretæve på cirka 10 procentpoint i forhold til kanonvalget i 2015, hvor 25,6 procent stemte på partiet her i området. Nu er partiet nede på 15 procent, hvilket dog er væsentlig bedre end landsgennemsnittet, hvor den nye måling sender Dansk Folkeparti ned på 11,8 procent.

To af regeringspartierne er også i modvind. Værst går det ud over Liberal Alliance, der står til 2,6 procent i målingen, mod 6,2 procent ved valget i 2015. På landsplan bliver partiet halveret.

Den statistiske usikkerhed i undersøgelsen svinger fra /- 0,5 procentpoint til 3 procentpoint. Foto: Grafik - Nick Abildgaard - TV2 ØST

Det er tilsyneladende heller ikke lykkedes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at overbevise vælgerne i storkredsen. Venstre står til 16,3 procent i målingen. Partiet fik 19,6 procent af stemmerne ved valget i 2015.

Konservative står til en mindre fremgang i vores område fra 2,9 procent ved valget i 2015 til 4,2 procent ved målingen. Der er også fremgang på landsplan.

SF er den store vinder

På den anden fløj står SF til at blive en af valgets store vindere. I den nye måling står partiet til 8,5 procent, hvilket er en fordobling i forhold til valget i 2015, hvor SF her i området fik 3,9 procent. Målingen viser, at fremgangen også holder på landsplan.

Også de radikale står til en fremgang med 5,3 procent af stemmerne her i området. Fremgangen er dog endnu større på landsplan, hvor målingen fra Megafon når op på 7,4 procent til de radikale.

Med 27,4 procent i målingen står Socialdemokratiet nærmest stille i forhold til valget i 2015.

Enhedslisten står til en lille fremgang. Det samme gør Alternativet her i området, men på landsplan taber partiet en del. Det går fra 4,8 procent ved valget i 2015 til 3,2 procent nu.

Klaus Riskjær Pedersen Partiet og Kristendemokraterne kommer som ventet ikke ind, hvis altså målingen holder frem til valgdagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App