¨

Debat mellem bussæderne – sjællandske vælgere valfarter til folkemøde

01:11

Allan Nielsen fra Holbæk har inviteret sin datter Camilla Mathiasen med til Valgfolkemøde. Video: Mikkel Rise - TV2 ØST

TV2 og TV2-regionernes store Valgfolkemøde løber af stablen søndag. I bussen fra Holbæk til Odense blev der selvfølgelig talt om politik.

Allan Nielsen fra Holbæk har taget sine to børn med på tur til Valgfolkemøde, så de kan blive bedre klædt på til at stemme ved folketingsvalget den 5. juni.

Det er anden gang Allan Nielsens datter, Camilla Mathiasen, skal stemme, og hun håber på, at Valgfolkemødet kan hjælpe hende med at finde ud af, præcist hvor hun skal sætte sit kryds.

- Jeg forventer at få noget viden. Jeg er stadig ny inden for faget, så jeg vil gerne viden noget mere om, hvad de forskellige partier står for, siger hun.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal stemme, men det bliver nok til højre for midten, fortæller Camilla Mathiasen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det kommende folketingsvalg var naturligvis det store samtaleemne i bussen påvej til Valgfolkemødet i Odense. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Allan Nielsen er glad for, at TV2 og TV2-regionerne har sørget for at alle interesserede kunne komme gratis med en bus til Odense for at deltage i det store Valgfolkemøde.

- Det er en god idé. Det gør det lidt lettere at komme rundt, siger han og fortæller, at han ikke har bil, så derfor er han glad for at kunne køre gratis i bus frem og tilbage mellem Holbæk og Valgfolkemødet.

- Det tager ekstremt lang tid at køre med offentlig transport derover, så jeg synes, det er en god idé, siger han.

Hvem har lavet aftaler med hvem?

Det er ikke kun Allan Nielsens børn, der skal have afklaret, hvor de skal sætte deres kryds. Allan Nielsen selv er blevet i tvivl om, hvilke alliancer politikerne vil lave, når der skal tælles mandater og findes en ny regering.

- Jeg håber på nogle gode politiske debatter derinde, og så vil jeg gerne høre, hvad det er, de gerne vil frem med, og hvad for nogle aftaler, de har lavet med hinanden. Det synes jeg allerede, de er godt i gang med, siger Allan Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Debatterne er i fuld gang på Valgfolkemødet. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Valgfolkemødet varer fra klokken 09.00 til klokken 19.00 og allerede i bussen fra Holbæk blev valget diskuteret flittigt.

- Det er en tolvtimers tur, så der er god tid til at snakke, siger Allan Nielsen, der ser frem til at få en snak med nogle af de folketingsmedlemmer og kandidater, der deltager ved det store Valgfolkemøde.

I løbet af dagen får deltagerne ved mødet blandt andet mulighed for at købe kaffe af en politiker i Kaffeteltet, og Anders Breinholt og Poul Erik Skammelsen er værter ved en Partilederstafet i TV2’s telt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App