Borgere på Lolland: - Permanent grænsekontrol er et fantastisk godt forslag

Venstre vil indføre permanent grænsekontrol, og det vækker glæde hos flere borgere på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For præcis tre år siden indførte Danmark midlertidig grænsekontrol fra Tyskland. Nu ønsker Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at gøre grænsekontrollen ved blandt andet Rødby og Gedser permanent.

En melding borgerne, TV2 ØST mødte i dag, er enige i. De tror på, at grænsekontrol kan være med til at stoppe tyveknægte og andre kriminelle fra at komme enten ind eller ud af landet.

quote Det kan hindre en masse ting fra at komme ind i landet som narkotika, menneskesmugling og alt muligt

Ronnie Hansen, Sakskøbing

- Jeg synes, det er et fantastisk godt forslag. Jeg forstår dem (Venstre red.) godt, siger Vagn Pedersen fra Maribo.

Også Ronnie Hansen fra Sakskøbing synes, det er en god idé.

- Jeg er positivt indstillet på det, fordi jeg synes, det er super lækkert, det kan hindre en masse ting fra at komme ind i landet som narkotika, menneskesmugling og alt muligt. Vi kan jo se, det bærer frugt, for her den anden dag blev der fundet 18 kilo narkotika. Så skærpet sikkerhed synes jeg er fantastisk, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Venstre vil gøre grænsekontrollen permanent.
Venstre vil gøre grænsekontrollen permanent.

Alle pengene værd

Udover den permanente grænsekontrol vil Venstre investere 50 millioner kroner i forskning. Dette for at udvikle ny teknologi, som skal gøre det lettere at foretage tjek ved grænsen.

quote Lad os få sat en stopper for det, og det kan vi kun gøre med en effektiv grænsekontrol

Vagn Pedersen, Maribo

Grænsekontrol koster jo penge - er det ikke spild af ressourcer?

- Jeg mener ikke, det er spild af ressourcer i og med, der også bliver standset nogle forbrydere ved grænsen, som tømmer vores værkstedsvogn med videre og kører videre over grænsen. Lad os få sat en stopper for det, og det kan vi kun gøre med en effektiv grænsekontrol, siger Vagn Pedersen.

På trods af, at der bliver brugt mange ressourcer på at opretholde grænsekontrollen, mener Venstre, at det er pengene værd, fordi der siden kontrollen blev indført, er blevet afvist personer uden lovligt ophold I Danmark.

quote Over 7000 mennesker er blevet afvist ved grænsen

Marcus Knuth (V), Folketingsmedlem

- Vi står i en situation i Europa, hvor der fortsat er terrortrussel, og så kan vi se, at den grænsekontrol, vi har kørt med siden 2016 har bidraget til, at over 7000 mennesker er blevet afvist ved grænsen, hundredevis af våben er blevet beslaglagt og hundredevis af menneskesmuglere er blevet sigtet, og når det er noget, der virker, så vil vi gerne have retten til selv at kunne forlænge grænsekontrollen så længe vi vil, siger folketingsmedlem Marcus Knuth (V).

Vil indføre grænsekontrol begge veje

Mens der i dag kun bliver kontrolleret ved grænsen ind i landet, vil Venstre desuden også indføre permanent udgående grænsekontrol.

quote Der vil vi gerne have muligheden for også at kunne kontrollere dem

Marcus Knuth (V), Folketingsmedlem

- I forhold til grænsekontrol ud af landet ser vi desværre, at der også er et mønster med kriminelle bander, der kommer ind i Danmark og laver kriminalitet. Der vil vi gerne have muligheden for også at kunne kontrollere dem, når de forsøger at rejse ud af landet, ikke mindst fordi at vi kan se, at grænsekontrollen ind i Danmark er så effektiv, siger Marcus Knuth.