Håb for motorvej til Kalundborg - regeringen på vej med ny plan

Lars Løkke Rasmussen (V) barsler med en ny infrastrukturplan, og her er en motorvej helt til Kalundborg med øverst på prioriteringslisten, lover han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

17 kommuner og Region Sjælland er gået sammen om en prioriteret ønskeliste til kommende motorvejsbyggerier på Sjælland.

Og deres ønsker er blevet hørt.

Det lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han mødtes med Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) i dag på Folkemødet på Bornholm.

- Vi kommer til inden al for lang tid at komme med en ny infrastrukturplan, sagde Lars Løkke Rasmussen. 

quote Vi prøver jo at gøre det nemmere for landspolitikerne, ved at vi er gået sammen alle 17 kommuner

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

- Så vi nærmer os jo, at vi skal begynde at blive konkrete. Og den strækning er en prioritet for os, fortsatte han.

Første prioritet er Kalundborg

Martin Damm deltager på Folkemødet i en debat om prioriteringen af motorvejsnettet på Sjælland sammen med blandt andre Næstved Kommunes viceborgmester Klaus Eusebius Jakobsen (R).

De 17 kommuner i Region Sjælland er enige om, at første prioritet er at gøre motorvejen til Kalundborg færdig først. Dernæst at etablere en motorvej fra Rønnede til Næstved, og på sigt at få lavet en motorvej fra Næstved på tværs af Sjælland op til Kalundborg.

Og de to kommunalpolitikere benyttede i dag også folkemødet til at gå rundt og opsøge ministre og folketingspolitikere med deres ønsker til nye motorveje under armen. 

- Vi prøver jo at gøre det nemmere for landspolitikerne, ved at vi er gået sammen alle 17 kommuner, forklarer Martin Damm.

Vil indgå i ny investeringsplan

Og den strategi er helt rigtig, mener ervhervsminister Brian Mikkelsen (K), der er enig i prioriteringen, som også vil indgå i en ny investeringsplan fra regeringen inden næste valg.

- Jeg tror, der vil være penge til de sidste etaper ud til Kalundborg. Jeg håber på, der vil være penge til Næstved-Rønnede. Og hvis man kan trylle med alle mulige former for financiering, vil det jo være fantastisk med tværmotorvejen. Det er bare ikke noget, jeg kan love nu her, siger han.

Både Dansk Folkepartis trafikpolitiske ordfører Kim Christiansen og de radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, er enige i, at motorvejen til Kalundborg skal gøres færdig snarest muligt. Men når det kommer til motorvejen til Næstved, bliver alle landspolitikerne mere tilbageholdende.

- Der er så stort et ønske om, at strækningen fra Rønnede hernede, at ..., sagde Brian Mikkelsen, da Næstveds viceborgmester Klaus Eusebius viste ham en planche med de berørte strækninger, og fortsatte så efter en lille tænkepause:

- Lad os nu se, hvad der sker. Men der kommer en større investeringsplan.