Otte ud af 12 borgmestre dukker op på folkemødet

Blandt borgmestrene i vores region er der ueninghed om, hvor vigtigt det er at deltage i Folkemødet på Bornholm.

Tema: Folkemødet 2018
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Allinge på Bornholm er de ved at være klar til at tage det helt store rykind, når det 8. Folkemøde slår dørene op i morgen.

Frem mod søndag skal der afholdes omkring 3.000 events, og man regner med, at den lille by, som normalt huser i underkanten af 1.500 sjæle, får op mod 35.000 besøgende gæster om dagen.

Fra vores region er der otte borgmestre, der har valgt at deltage og fire, der har valgt at blive hjemme. En af de borgmestre, der deltager i Folkemødet, er John Brædder (Guldborgsundlisten), der som borgmester for Guldborgsund Kommune, deltager i Folkemødet for trejde gang:

- Det er vigtigt at være til stede og bruge nogle albuer, så vores dagsordner kommer frem på den nationale scene, siger John Brædder, der er på solskinsøen sammen med otte andre byrådsmedlemmer og tre embedsmænd fra kommunen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Fakta om Folkemødet:

I følge borgmesteren har hver deltager tilrettelagt et stramt program, så de deltager i debatter og arrangementer, der har en faglig relevans. I år sætter kommunen fokus på dannelse og medborgerskab hos børn og unge, da det ifølge borgmesteren er et særligt fokusområde for kommunen.

Ringsted kommune deltager ikke

Ringsted kommune sender ikke nogen af sted til Bornholm i år, og man har ikke i den tid, Henrik Hvidesten (V) har været borgmester, valgt at bruge midler på at være med på Folkemødet.

- Jeg synes kun, man skal deltage, hvis man har en meget specifik dagsorden, og der har ikke været nogen efterspørgsel på det fra administrationen eller kommunalbestyrelsen, fortæller borgmesteren.

Henrik Hvidesten har deltaget på Folkemødet som privatperson flere gange, og hvis det ikke var, fordi han på søndag skal forsøge at gennemføre en halv ironman, som han har trænet op til det forgange halve år, så ville han også tage til Bornholm i år.

- Det er et godt sted for mig at netværke og møde mange af mine personlige venner, men indtil videre har jeg gjort det for egen regning, da jeg ikke har ment, at min deltagelse har været direkte relevant for mit erhverv som borgmester.

Deltager borgmesteren fra din kommune i Folkemødet på Bornholm?