Kommuner bruger skattekroner på at komme til Folkemøde: - Det gør, vi bliver hørt i Folketinget

Kommunerne bruger mange penge på at deltage i Folkemødet. Blandt andet Lolland Kommune, men det er det hele værd, lyder det fra borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunerne bruger flere hundrede tusinde kroner på at deltage i Folkemødet på Bornholm.

Og Lolland Kommune er ingen undtagelse. Kommunen bruger nemlig omkring 100.000 kroner på at sende byrådsmedlemmer til klippeøen.

Spørger man Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, så betaler det sig at punge ud.

- Absolut, lyder det fra borgmesteren.

quote I sidste ende skulle det gerne give et mål om, at vi kan blive hørt i Folketinget om de udfordringer, som vi har

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

- Vi er blevet meget mere strukturerede, end vi har været før. Vi er med i tre events herovre – blandt andet Landdistrikternes Fællesråd, Danmark på Vippen, hvor temaet er bedre balance og hele den her udfordring, vi har, om vi nu kan levere det samme serviceniveau, og der er det vigtigt at trække folketingspolitikerne til.

Skaber netværk

Hvad får borgerne på Lolland ud af det?

- I sidste ende skulle det gerne give et mål om, at vi kan blive hørt i Folketinget om de udfordringer, som vi har, siger Holger Schou Rasmussen.

- Et af de andre elementer, jeg lige har været til, er om rute 9, som vi gerne vil have opgraderet henover Lolland-Falster, Sydfyn og Langeland, hvor vi sætter fokus på, at måske skal der infrastrukturmidler til det, fordi det er rigtig betydningsfuldt.

Rykker det noget, tror du? 

- Det gør det, konstaterer borgmesteren.

- Da jeg startede som borgmester for fem år siden, der havde jeg intet netværk. Og det netværk er blevet bygget op, simpelthen boostet totalt og aldeles, når du er her på Bornholm, fordi der møder man mennesker meget ligeværdigt. Det er ikke noget, hvor fire borgmestre og to folketingspolitikere skal forberede et møde, og så bliver det aldrig til noget. Her kan vi mødes frit, vi kan invitere folk, og det går sin stille og rolige gang, men samtidig er det også hyggeligt.

Lokale politikere kommer med i debatter

Du har en del debatter, du deltager i, men I er 11 byrådsmedlemmer med. De andre er måske lidt mere med på en kigger. Det er ikke alle sammen, der er med i debatter. Hvorfor er det værd at investere i?

- Debatterne er selvfølgelig omdrejningspunktet. Man vil jo gerne have så kendte aktører med som overhovedet muligt. Borgmestre, folketingsmedlemmer og ministre trækker jo rigtig meget i det her, så de lokale politikere har måske svært ved at komme til udtryk, men vi har faktisk en del af vores lokalpolitikere, som er med i en del debatter, siger Holger Schou Rasmussen.

Får de også noget ud af at være med på en kigger, som nogle jo er?

- Det gør de. De får også dannet noget netværk i forhold til de områder, der beskæftiger dem, siger borgmesteren.


Nyhedsoverblik