Signe har sparet mange penge på at starte egen køkkenhave

Signe Schrøder sparer mange penge på at dyrke egne grøntsager, og nu giver hun tre gode råd til, hvordan du selv kommer i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når varmeregningerne og energipriserne er på himmelflugt, og lønnen knap rækker til de faste udgifter, så er der mange af os, der begynder at spare.

Havekonsulenten Signe Schrøder vurderer selv, at hun sparer flere tusinde kroner på grøntsager hver måned. Hendes køkkenhave har nemlig alt, hvad familien på fem har brug for det meste af året.

- Jeg plejer at sige, at vi er selvforsynende stort set ti måneder om året. Der er selvfølgelig lige nogle måneder, hvor man skal have ret meget styr på sin planlægning, hvis man skal have friske grøntsager på det tidspunkt, fortæller Signe Schrøder.

Signe Schrøders køkkenhave er 450 kvadratmeter stor. Men bare ti kvadratmeter er nok til at frembringe 100 kilo, siger Signe Schrøder.
Signe Schrøders køkkenhave er 450 kvadratmeter stor. Men bare ti kvadratmeter er nok til at frembringe 100 kilo, siger Signe Schrøder. Foto: Mika Hänninen - TV2 ØST

Køkkenhaven er 450 kvadratmeter stor. Ifølge Signe Schrøder kan man dog dyrke 100 kilo grøntsager på bare ti kvadratmeter.

Tre gode råd

Med ti år på bagen som selvforsynende har køkkenhaveentusiasten tre gode råd til, hvordan man selv kan spare penge ved at have sin egen køkkenhave.

- Noget af det, jeg vil anbefale, hvis du vil i gang med at dyrke køkkenhave nu, det er for det første at gå ud og samle frø, fortæller Signe Schrøder og tilføjer:

- Det er en billig måde at komme i gang med køkkenhaven på. Frø kan godt være ret dyre, men planter er mega gavmilde.

20190209-190458-4-1920x1265we
Læs også
Er det billigere at vælge en kort vask end en lang eco-vask?
20190209-190458-4-1920x1265we
Læs også
Er det billigere at vælge en kort vask end en lang eco-vask?

Derudover er det ifølge Signe Schrøder en fordel at dyrke basisvarer såsom kartofler, løg og gulerødder.

- Jeg tror sammenlagt, at jeg bruger fire til seks timer om året på at dyrke 200 kilo kartofler. Så der er virkelig meget sparet her, påpeger hun.

Det sidste råd handler om at vande ordentligt. På den måde sparer du nemlig på vandet.

- Hvis man vander rigtigt, så gør man det, at man vander længe, men sjældent. Det vil sige, at man dybdevander.

Signe Schrøder har skrevet en bog om, hvordan man skaber en enkelt køkkenhave.
Signe Schrøder har skrevet en bog om, hvordan man skaber en enkelt køkkenhave. Foto: Mika Hänninen - TV2 ØST

Bog om grøntsagsdyrkning

Interessen for grøntsagsdyrkning har fået Signe Schrøder til at slå sig ned som vildhavekonsulent, og senest er det også blevet til en bog om grøntsagsdyrkning.

- Det kræver ikke det store at dyrke køkkenhaver. Jeg ved godt, at det kan virke uoverskueligt for mange, men det er jo også derfor, at jeg har skrevet den her køkkenhavebog “Dyrk”. Fordi jeg vil rigtig gerne vise, at man ikke behøver gøre det så indviklet.

På instagramprofilen Signes_Have kan man følge Signe Schrøder, når hun deler sine gode råd om haven. 


Nyhedsoverblik